Kleinzoon sterft in brand terwijl opa hem aan de telefoon heeft

Een man uit het Californische plaatsje Redding beleefde zijn ergste nachtmerrie toen de bosbranden zijn huis bereikten.

Ed Bledsoe ging donderdag naar de dokter. Hij wist dat er bosbranden waren, maar niet dat die zo snel richting zijn huis zouden trekken en ook niet dat hij, zijn vrouw en twee kleinkinderen eigenlijk weg moesten gaan.

Nadat Ed was vertrokken, belde zijn vrouw Emily dat hij terug moest komen om hen te halen. Hij reed direct terug, maar de weg was afgezet dus ging hij rennend verder. “Onderweg hielp ik nog iemand die verbrand was. Toen ik bij het huis kwam mocht ik niet verder. Het vuur was echt heel intens.”

Wat hij ook probeerde, Ed kwam niet dichterbij zijn huis. Toen hij opnieuw belde, kreeg hij zijn kleinzoon James (5) aan de telefoon. “Kom me halen opa, het vuur komt door de achterdeur”, zei hij tegen me. “Ik zei dat ik heel dichtbij was.”

Hij bleef met zijn kleinzoon aan de lijn. Ed: “James zei: ‘Oma zegt dat ze van je houdt. Kom ons halen, kom ons halen.’ Hij bleef praten totdat hij stierf.” De man belde terug, maar kreeg geen gehoor meer. “Ik zou graag naar binnen zijn gegaan en samen met hen gestorven zijn. Ik had mijn familie niet alleen moeten laten.”

Bron(nen):   RTL Nieuws  CNN