‘Obama voert oorlog tegen de journalistiek’

Op Amerikaanse bases verspreid over de wereld is de mogelijkheid om via internet de Guardian te lezen afgesloten. Deze traditioneel keurige Britse krant publiceert in afleveringen de geheimen die klokkenluider Edward Snowden onthult en de regering Obama heeft liever niet dat de mensen in het leger dan kunnen lezen. Het is een symptoom van een systeem, schrijft Salon, de site die ooit een enthousiast/kritisch aanhanger was van Obama, maar nu in een boze analyse laat zien dat de regering van Obama systematisch probeert de pers tegen te werken. Door media en journalisten af te luisteren, door zeer streng op te treden tegen klokkenluiders en andere ongewenste bronnen van de media en door het hele overheidsapparaat in te schakelen om ongewenste berichten in de media tegen te werken en weg te houden. Obama begon als president met het inzetten van social media en internet om met zijn kiezers te kunnen communiceren zonder tussenkomst van journalisten. Dat systeem perfectioneerde hij. Maar hij wil, volgens Salon, ook greep krijgen op de media zelf. En daarvoor gaat bijna niets te ver

Bron(nen):   Salon      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  nou, die CHANGE is dus gekomen, YES WE CAN (pull totalitarian tricks on you)

 2. Dutchy

  Ernstige zaak dit, een democratie kan niet zonder een onafhankelijke media. Dit zijn dictatoriale trekjes, die niet passend zijn voor the land of the free.

  • Heldoppantoffels

   Democracy = dead en alle naties in het westen beginnen eigenaardige trekjes te vertonen die mij doen denken aan een zeer donkere bladzijde mbt onze oosterburen.

   (in antwoord op Dutchy)
 3. Hanne Ryckewaert

  De overheid die de journalistiek in de gaten houdt, de (vrije) wereld op zijn kop. Yes, we Scan.
  Op een maandagmorgen zullen we wakker worden en enkele uren daarvoor, in het donkerste van de nacht, zullen de dollar en de euro gevallen zijn, en zal het Vrije Westen zoals we die nu kennen, tot het verleden behoren. 95% van de bevolking in het Westen gelooft dat onze vrijheid en ons recht op privébezit ons nooit meer kan ontnomen worden, hoewel deze maatschappelijke orde zowel voor wat betreft de plaats in de geschiedenis als de plaats op deze wereld, een grote uitzondering op de regel is.

Reacties niet toegestaan