Marokkaanse plaatst zichzelf op Marktplaats: ‘Ik voel me net Anne Frank’

"Ik ben een Marokkaanse meid, geboren en getogen in Nederland. Sinds mijn vijftiende al werkzaam en nooit mijn hand opgehouden. Terwijl mijn Nederlandse buren zwart werken en dubbele inkomens hebben, blijf ik trouw aan mijn geloof en probeer ik het goede te doen. Heel veel Nederlanders in mijn omgeving weten niet eens dat ik Marokkaanse ben. En weet je dat ik het niet eens meer durf te zeggen? Ik hoor de meest racistische dingen over Marokkanen en buitenlanders. Keer op keer doet het me pijn. Laatst kreeg ik een mail van een werkgever die zei dat hij liever geen Marokkanen in dienst wil, niet beseffend dat ik er 1 ben. Ik voel me net Anne Frank met de jodenvervolging destijds. Niemand mocht weten van haar bestaan en zo is het nu ook voor mij. Waarom is Nederland toch zo geworden? Beoordeel mensen op hun handelingen en niet op hun identiteit. En ook ik heb last van hangjongeren en dat zijn gewoon Hollandse jongens bij mij in de buurt en die leven in een sociaal gebrekkig gezin maar ik zal nooit kunnen zeggen, minder Nederlanders!! Waar is die beschaafdheid toch gebleven? Ieder is een mens. Kijk eens naar de film "Twelf years a slave" en vraag je af of je terug wil naar die tijd. NEDERLAND STOP MET MENSEN IN VAKJES TE STOPPEN. OOK IK HEB RECHTEN ALS MAROKKAANSE- NEDERLANDER EN IK WIL GEWOON KUNNEN ZEGGEN DAT IK DAT BEN. LAAT ME ZIJN WIE IK BEN. En oja. Ik hou ook van Andre Hazes, En oja, ik moet ook gewoon belasting betalen, En oja, ik heb een achterstand vanwege mijn afkomst en geslacht. vrouw en allochtoon. En een beetje goed gek:) En oja, ik ben ook soms dol op Hollandse kost, En oja, ik hou wel van orde en regels, En oja, ik hou van kou ipv hitte. En oja, ik ben een gewoon mens.  

77 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AMV

  Haar Nederlands is misschien goed maar haar Engels toch duidelijk wat minder als ze “twelve” als ” twelf” schrijft…

  • Dr. Broder

   Wat ben je nou jezelf als een totale doos aan gedragen? Mbo al afgemaakt?

   (in antwoord op AMV)
   • AMV

    “aan gedragen”? Hahaha…

    (in antwoord op Dr. Broder)
    • Eelco

     Hahaha, Algemene Mutsen Vereniging…….

     (in antwoord op AMV)
     • AMV

      Gaan schelden al je geen goede tegenargumenten vind ik erg kinderachtig. Dan ben je net zoals die Dr. Broder die ook geen goede argumenten heeft.

      (in antwoord op Eelco)
     • anja

      Wat volgens mij iedereen voor het gemak even vergeet is dat wanneer Wilders iets zegt alles op een weegschaal gelegd wordt en dat er vanalles tussenuit geknipt wordt. Tijdens zijn speech bij de verkiezingsuitslag had hij het over minder criminele Marokkanen en wat wordt er uitgezonden, juist minder Marokkanen… Terwijl hij een aantal sterke punten heeft die niets met de medelanders te maken heeft. Vele voelen zich aangevallen terwijl dit dus totaal overdreven is. En JA van mij mogen alle mensen die niet hier geboren zijn terug naar hun land van herkomst als ze zich niet aan onze regels kunnen/willen houden. Waarom zouden wij hun gevangenschap moeten bekostigen als ze in hun eigen land hun straf kunnen uitzitten.

      (in antwoord op AMV)
  • marianne martens

   maak jij nooit een fout?

   (in antwoord op AMV)
   • AMV

    Tuurlijk wel. Maar niet van die domme. Je leert al op de basisschool in het Engels tellen… De Marokkaanse dame werkt al vanaf haar 15e. Is dat iets om trots op te zijn? Misschien had ze beter een behoorlijke opleiding kunnen doen voordat ze klaagt dat ze geen werk kan vinden.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     heb je ook wel eens van gezinnen gehoord waar het moeilijk is om kinderen de juiste opleidingen te geven?
     vanwege geldgebrek etc. Hoop voor de jonge vrouw dat ze naast haar werk een opleiding volgt of heeft in haar eigen vrije tijd. per slot zijn daar ook 111.000 ‘en
     van. Maar goed, een prettige dag nog.

     (in antwoord op AMV)
     • AMV

      Als ze met 15 van school af ging heeft ze haar VMBO niet eens afgemaakt.
      Bovendien had ze nog leerplicht tot haar 18e. Er klopt iets niet in het verhaal.

      (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      Misschien we zullen het morgen wel zien en horen

      (in antwoord op AMV)
     • Volledig

      Ooit gehoord van een bijbaan?

      (in antwoord op AMV)
     • AMV

      Dat stáát er toch niet?? Wie heeft er tegenwoordig trouwens geen bijbaan? Ik heb de mijne zelfs nooit op mijn CV gezet. Wat boeit een werkgever het nou dat ik vanaf mijn 14e “werkzaam” was als folder- en middagkrantenbezorgster, bollenpelster, caissière etc.

      (in antwoord op Volledig)
 2. Dead Silence

  Waarom Nederland zo geworden is? Vraag dat maar aan de PvdA en haar sissende neefjes. Nuf said…http://allochtonen.feiten.info/. Jammer dat het voor de beperkte aantallen welwillenden zo verziekt wordt de anderen.

  • Volledig

   Ah, daar is de website met cijfertjes. Van het burgerplatform voor racisten en cijferverdraaiers.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Och, ik pakte een willekeurige link. Zal ik die honderden anderen bronnen dan ook even vermelden? Ik hoor het wel.

    (in antwoord op Volledig)
    • Volledig

     Nee dat hoeft niet. Je kunt prima doorverwijzen naar het CBS, meer is niet nodig. Dan zul je ook zien dat de link van jou veel onjuiste informatie bevat doordat niet het volledige beeld wordt getoond.

     (in antwoord op Dead Silence)
 3. u4ia

  Het lijkt me een broodje aap verhaal aangezien dit verhaal al 3 dagen circuleert op Twitter en Facebook. Hier gaat het over een 8 jarig meisje dat thuis zou komen van school en dit tegen haar moeder zou hebben gezegd. Misschien moet men eens niet zo ageren tegen Wilders, maar de oorzaak van de onvrede aanpakken. Feit blijft gewoon dat de Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit en een groot gedeelte van de uitzendtijd van Opsporing Verzocht vullen. Cijfers liegen niet. Het enige wat we nu doen is ze proberen te verhullen waardoor het probleem blijft liggen. Ander feit is dat de meeste Marokkanen zich meer dan boven gemiddeld zelf schuldig maken aan discriminatie (Google is je vriend). We zijn nu even helemaal massaal in een soort WOII-stuip getrokken en verliezen de problemen uit het oog. Iedereen roept nu dat de Führer is herrezen uit het as, maar vergeet niet dat er eerst een hele vruchtbare bodem moet zijn om dit te kunnen. Je kan Wilders wel afvoeren, maar de onvrede blijft. Die zal niet worden weggenomen. Welke partij pakt nou eens de bokshandschoen op om Wilders uit het veld te slaan en de onvrede in zijn achterban op te pakken?!? Mensen zijn het zat, dus doe er dan iets aan ipv 2 miljoen stemmer weg te zetten als racistische domme tokkies waar je vooral geen aandacht aan moet schenken.

  De kans dat dit verhaal overigens echt van een Marokkaanse komt is bijzonder klein. De redenen zijn zowaar nog bizarder te noemen en totaal ongeloofwaardig. Het voelt aan als propaganda en heb iets gelijks voorbij zien komen tijdens de hele Zwarte Pieten discussie. Daarnaast geloof ik maar bar weinig van de mail, want hiermee kun je zo naar justitie / media stappen en dat zou men zeker doen want dan kom je direct in de slachtofferrol en levert zo ergens anders een baan op. Het betere Copy / Paste troll werk dat de media nu maar al te graag overnemen in tijd van “oorlog” tegen de PVV.

  Daarnaast zou het de Marokkanen in Nederland juist beter sieren dat ze roepen: Ik ben een Nederlander! …om vervolgens massaal afstand te doen van hun Marokkaanse paspoort.

 4. jan bosscher

  Zet m op meid, laat je niet gek maken door het gezwets.

 5. Sven Timmerman

  Sorry maar jezelf vergelijken met Anne Frank vind ik net zo walgelijk als de uitspraken van Wilders

  • Dr. Broder

   Sven Timmerman, je klinkt als een botte lul. Ga even ergens anders de totale eikel uithangen.

   (in antwoord op Sven Timmerman)
   • AMV

    Wel eens van “vrijheid van meningsuiting” gehoord? Dat is niet hetzelfde als anderen beledigen en uitschelden.

    (in antwoord op Dr. Broder)
    • Sven Timmerman

     Wie scheld ik uit dan? En de vrijheid van meningsuiting geld alleen als dat dezelfde mening is als een ander? Als je dan wil laten zien dat je niet iedereen over één kam moet scheren, brul het dan uit: Ik ben ook Marokkaans en kijk eens hoe goed ik ben, we zijn niet allemaal hetzelfde, net zoals niet iedere autochtoon een hardwerkende burger is! Maar jezelf vergelijken met een situatie die totaal niet van deze tijd is, vind ik walgelijk, net als de opmerking dat we minder Marokkanen willen. En dat is mijn mening!

     (in antwoord op AMV)
     • Eelco

      Dat je het niet gepast vind, is een ding. Maar om het walgelijk te noemen, gaat mij te ver. Deze vrouw geeft in mijn ogen perfect weer, hoe onze maatschappij tegenwoordig in elkaar steekt en hoe zeer mensen bezig zijn het “beter” te doen dan de buren, te gaan voor het grote “geluk” en daar bij alles uit het oog te verliezen wat ècht telt, wat ècht belangrijk is en waar, gelukkig(heb ik het idee) steeds meer mensen zich van bewust lijken te worden. Ik vind het retestrak dat zij dit zo verwoordt en ik hoop dat er in ieder geval weer een pasar menssen in NL “om” zijn en het snappen!

      (in antwoord op Sven Timmerman)
     • AMV

      Zie ook “broodje aap”-verhaal van een andere poster. Waarom staat er bijvoorbeeld geen afzender onder? Het kan wel door een Nederlander geschreven zijn bijvoorbeeld. Inhoudelijk is het een prima stukje trouwens.

      (in antwoord op Eelco)
     • AMV

      Je vindt dat Sven iets niet “walgelijk” mag vinden (ook al is dat zijn mening…hij noemt de vrouw toch niet “walgelijk” )maar intussen scheld je mij wel voor muts uit? Jezelf met Anne Frank vergelijken vind ik trouwens ook wel heel ver gaan..

      (in antwoord op Eelco)
     • Sven Timmerman

      Gelukkig woon ik dan in een buurt waar dit absoluut niet het geval is en waar we elkaar niet proberen de ogen uit te steken, misschien zijn wij een uitzonderingswijk (is dat wel een woord?) in Nederland, al geloof ik daar niet veel van.

      (in antwoord op Eelco)
     • AMV

      Ik had het tegen Dr. Broder, Sven. Daar drukte ik op beantwoorden. En je naam klinkt niet erg Marokkaans?

      (in antwoord op Sven Timmerman)
     • AMV

      Ik zie pijltjes staan op wie je reageert.. Nu reageer ik bijv. op mezelf

      (in antwoord op AMV)
     • Sven Timmerman

      Had ik niet gezien, mijn excuus. Ik ben ook niet Marokkaans, dit slaat op het feit dat de schrijfster zich verstopt en niet durft te laten blijken dat ze Marokkaans is.

      (in antwoord op AMV)
     • AMV

      Oh nu snap ik wat je bedoelt, Sven. Ondanks een aantal goede punten vond ik ook dat ze zichzelf op de borst klopte… “Nederlanders” houden daar over het algemeen niet van. Dat zou ze dan toch moeten weten. Als ze al bestaat vind ik dat ze zich niet aangesproken zou moeten voelen over Marokkanen allemaal gezegd wordt.. En dat zal best vaak moeilijk zijn. Maar een Anne Frank is ze niet. Dat was een Joods-Duits meisje met echt wel wat ergere dingen aan haar hoofd.

      (in antwoord op Sven Timmerman)
     • Sven Timmerman

      Dat we wat meer begrip voor elkaar moeten hebben ben ik het mee eens

      (in antwoord op AMV)
   • Sven Timmerman

    Klopt dat ben ik ook

    (in antwoord op Dr. Broder)
  • marianne martens

   “Walgelijk” zeiden ook Opa Opstelten en Adolescent Rutte. Deze vrouw
   vergelijkt zich met Anne Frank, die zich eenzaam en geïsoleerd voelde. Het zou zomaar een beeld kunnen zijn waarmee ze haar situatie voor zichzelf duidelijk maakt aan de ander. Dat heet dan misschien cultuurverschil.

   (in antwoord op Sven Timmerman)
   • Sven Timmerman

    Ik vind het walgelijk de situatie te vergelijken met een tijd dat je gemarteld, verkracht en vermoord werd omdat je Joods was. Totaal niet te vergelijken.

    (in antwoord op marianne martens)
    • Volledig

     Ze vergelijkt zichzelf met iemand die, net als zij, niet zichzelf kon zijn omdat dat gevolgen zou hebben. Dat de gevolgen voor Anne Frank op enig moment veel verder gingen dan voor deze dame doet daar niets aan af.

     (in antwoord op Sven Timmerman)
     • Sven Timmerman

      Wat zijn de gevolgen dan voor haar als ze zegt dat ze Marokkaans is? Word ze dan opgepakt? De vergelijking is totaal absurd, wij kunnen ons niet eens voorstellen hoe het is je te moeten verstoppen en de hele dag muisstil te moeten zijn.

      (in antwoord op Volledig)
     • Volledig

      Het gaat om het GEVOEL dat ze heeft. Ze kan niet zichzelf zijn omdat dat negatieve gevolgen zal hebben. Dat deze gevolgen niet zo verregaand zijn als met Anne Frank, dat snapt iedereen, ook de schrijver.

      (in antwoord op Sven Timmerman)
    • jansen

     exact!

     (in antwoord op Sven Timmerman)
 6. DisquJohn

  Het is allemaal wel weer typisch Nederlands, hysterisch DWDD-gedrag. De hele discussie, inclusief Wilders, stuitert alle kanten op. In mijn ogen zit het zoals u4ia het beschrijft en zou het eindelijk eens over die -essentiële- zaken moeten gaan.

 7. marianne martens

  Deze jonge vrouw laat horen dat ze zich geïsoleerd voelt. Dat ze wel alles doet
  om een goede Nederlandse burger te zijn.Dat ze racistisch wordt bejegend door de veelal witte Nederlander. Het allergrootste tuig zit bij de: “Ja, daar zijn we weer Banken, Verzekeringen, Projectontwikkelaars, Ahold, Private Equity, Postbussen, Makelaars.Sommige Politici. Laat deze vrouw en anderen het gevoel krijgen dat ze mag leven in deze moreel geïmplodeerde samenleving.

  • M W Engelmann

   Waarom zijn er toch altijd van die trieste kortzichtige figuren die al het onrecht bij de grote bedrijven leggen!?

   Ik heb 17 jaar voor een bank/verzekeraar gewerkt en heb daar veel hardwerkende allochtone collega’s meegemaakt. Iedereen werd hetzelfde behandeld! Natuurlijk zat er wel eens een rotte appel tussen, maar die zaten er ook bij de autochtone collega’s.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    uw antwoord is buitengewoon bekrompen narrow- minded, misschien gaat het helemaal niet over U, misschien wel. ik bedoel vooral de Top van dit soort bedrijven. Of leest U geen kranten bv Follow the Money( site )?,FD,Me Judice,the Economist of iets anders.U kunt toch niet ontkennen dat er iets fundamenteels mis is in de Westerse Wereld, klein voorbeeldje, al die Postbussen hier onttrekken geld aan al die samenlevingen.Heb ook gewerkt in een bedrijf met heel veel mensen uit andere culturen. Met veel plezier. De TOP was over de TOP voordat ze begon, er kwamen van die de lopende cijferaars en die hebben de zingeving en uitvoering van dit bedrijf naar gort geholpen. U heeft gelijk, sorry, het ligt niet alleen aan de grote bedrijven, er zijn overal schaduw- organisaties en schaduw -regeringen/ organisaties bv Bilderberg of het puber-clubje van Kerry/Bush. Probeer daar maar als Mien Tut iets van te snappen.Wat ik bv wel snap is dat miljoenen jongeren, middelbaren en ouderen werkeloos zijn, De keuzes zijn zo anders bij velen, wij als ” Lulletje rozenwater” zijn niet belangrijk.”By the way” op afdelingen kun je best met plezier werken. Werd er bij U ook veel gelachen? Zo ja, dan is het helemaal goed.Vanavond is er weer Toren C.
    Hilarische wereld -beeld.Kijken. Tot morgen!!!!

    (in antwoord op M W Engelmann)
    • M W Engelmann

     U legt de schuld van het racisme-gevoel van de schrijfster bij de grote bedrijven en IK wordt bekrompen/narrow minded genoemd!?

     Sorry hoor, maar ik kijk verder dan mijn neus lang is en vindt mezelf dus niet bekrompen. Eventueel racisme jegens Marrokanen wordt gevoed door het wangedrag van een klein deel van diezelfde Marokkanen en een klein deel van de Nederlanders die daar handig op in spelen. Dat heeft niets met grote bedrijven of ´geld onttrekken aan de samenleving´ te maken. De enige die invloed op de samenleving heeft door geld te onttrekken is onze overheid.

     Ter info, U als hoofdletter, wordt normaliter gebruikt als de schrijver vindt dat de verwezene veel eerbied toekomt, zoals goden, heiligen of bv een koning. Ik denk niet dat dat uw bedoeling was.

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      U bent gewoon platvloers in uw reactie. Wie de ” bal speelt krijgt hem teruggekaatst”. De grote bedrijven heeft U op geantwoord. Denk dat U het gewoon niet snapt wat de ander bedoelt. In andere culturen heb je nu eenmaal andere verhalen en andere beelden van de buitenwereld. Dat is interessant en maakt nieuwsgierig. Mag ze ander reageren? Ja, natuurlijk.
      U leest niet goed en doet me toch denken/associatie aan zo’n werknemer, die met een maagzweer en een manke- poot krenten zit te tellen voor de CEO.( vrij naar J.Emmens ). U heeft misschien gelijk dat niet alle bedrijven slecht zijn zoals bv Unilever, Philips en PFWZ etc. Nog een vraagje heeft U wel eens gelezen over SNS, AMRO/ABN, RABO, ING, COCA COLA ( zit in een adviescommissie Voedsel van de EU ), KMPG,City-bank,? Gaat U me straks nog zeggen dat ik de “s” ben vergeten van ANDERS. Laten we er mee ophouden, we vinden elkaar niet in het ruime midden. U bent trots op uw werk, ik heb 50 jaar gewerkt en gestudeerd met plezier .

      (in antwoord op M W Engelmann)
 8. Hielke de Boer

  Wat je zegt: het gaat om individuen. Zolang jij voor jezelf weet waar je voor staat hoef je je nergens op aangesproken te voelen. Er is een tijd geweest dat ik me ervoor schaamde Nederlander te zijn, tot ik besefte dat dergelijke gevoelens altijd zullen blijven bestaan zolang je je identificeert met een groep waar je door geboorte toevallig uit voortkomt. Dáár kun je niks aan doen, of dat nou een gelukkige of ongelukkige greep was, maar als je eigen houding klopt en in overeenstemming met je geweten is zie je op een gegeven moment dat je niet tot het segment behoort waar de ophitserij eigenlijk voor bedoeld is en ook niet tot diegenen die de ophitserij veroorzaken. Ofwel: in diepste zin heeft alle ophef niets met jouzelf te maken en kun je er alleen nog door geraakt worden in de zin van mededogen met andere mensen, van beide kanten. Als je dat kunt, ben je als individu volwassen geworden. Alle goeds toegewenst!

 9. M W Engelmann

  Ik denk dat ik dan een Duitse- Nederlander ben… Oftewel wat een onzin!

  Je wil niet in een hokje gestopt worden en dat is goed, maar noem jezelf dan niet Marokkaanse meid of Marokkaanse Nederlander, maar gewoon Nederlander!

  Oh, en als een werkgever een mail rond stuurt dat hij geen Marokkanen in dienst wil, zijn er genoeg instanties waar je dit soort discriminatie anoniem kunt melden in plaats van hier te klagen. Vindt het trouwens nogal ongeloofwaardig dat iemand dat via mail ( ook wel schriftelijk bewijs genoemd ) rond stuurt.

  • Volledig

   Wat een gelul, een semantische discussie omdat ze schrijft dat ze Marokkaanse is. Volgens mij gaat het nog altijd om de boodschap van het verhaal.

   (in antwoord op M W Engelmann)
   • AMV

    Maar er klopt van alles niet. In de kern is het een goed verhaal. Maar een Marokkaanse die verzwijgt dat ze dat is? Zij zal dan toch in ieder geval een Marokkaanse voornaam hebben want dat mogen alleen bepaalde namen zijn. Zelfs als haar achternaam niet al te Arabisch klinkt blijft dat vreemd. Hoe zou bijv. Sven net kunnen doen of hij Marokkaans is met zijn oer-Hollandse naam? En waarom schaamt de Marokkaanse dame zich zo dat ze Marokkaans is dat ze het zelfs verbergt? Ze doet toch niets verkeerd. Waarom dan niet trots zijn op je afkomst zijn en benadrukken dat er zat zijn die het wel goed doen i.p.v. anoniem een brief op Marktplaats? En als ze een dergelijke mail onder ogen krijgt waar racisme of discriminatie uit blijkt zou ze dat bij de juiste instanties kunnen melden. Of is haar cover als “Nederlandse” belangrijker?

    (in antwoord op Volledig)
    • Volledig

     We kunnen concluderen dat het een hoax is. Het ging mij om de discussie over de tekst ipv het gevoel. Want dit gevoel herken ik bij veel medelanders in meer of mindere mate. Het veilige gevoel dat je jezelf kunt zijn dat zou iedereen moeten hebben.

     (in antwoord op AMV)
   • M W Engelmann

    Haar boodschap is dat ze Marokkaanse is en daar gewoon voor uit wil kunnen komen. Prima, dat moet helemaal kunnen! Maar als je jezelf in een hokje plaatst, moet je niet gaan klagen dat anderen dat ook doen! Wil je niet in dat hokje geplaatst worden, dan zal je je als Nederlander ( bv van Marokkaanse komaf ) moeten uiten.

    Zij doet uiteindelijk precies wat Wilders en consorten ook doen! Ze stigmatiseert een hele bevolkingsgroep, te weten de Nederlanders.

    (in antwoord op Volledig)
    • joris267

     Ze is nog marokkaanse nog nederlandse maar een mengelmoes van beide. Het idee dat dat niet kan is de ene helft van het probleem, de andere is dat helft is dat alleen de nederlandse helft geaccepteerd wordt.

     Daarnaast stigmatiseert ze niet alle nederlanders maar doet ze een oproep aan het land als geheel om de toenemende discriminatie te stoppen. Als je ontkent dat in nederland de discriminatie toe is genomen sinds de cricis (in moeilijkere tijden is men geneigd de schuld bij andere te leggen) dan raad ik je aan een middagje het nieuws en de grote van de politieke partijen van de afgelopen paar door te gaan spitten.

     (in antwoord op M W Engelmann)
 10. Uw foute opa

  Vreselijk dat deze mevrouw zich zo geisoleerd en tegengewerkt voelt door Nederlanders. Maar beseft ze zich ook dat dat komt omdat haar soortgenoten het stelselmatig voor haar verpesten? Of trekt ze zich terug in eigen gelederen om samen met de radicalen op te staan tegen “racistisch Nederland” om daarmee bij te dragen aan de toenemende kloof? Schrijft ze daar ook stukjes over? Goedwillende marokkanen zouden ook openlijk PVV moeten stemmen om zo een signaal af te geven dat ze afstand nemen van criminaliteit en overlast. Het zal op den duur de acceptatie vergroten.

  • Volledig

   Op de PVV stemmen die Marokkanen in een hoek zet? Wat los je daarmee op? En hoezo zouden Marokkanen zich er iets van aantrekken dat andere Marokkanen slechte dingen doen? Sinds wanneer word je in Nederland afgerekend op de daden van een ander, omdat er een overeenkomst is in afkomst, geloof, sexe of wat dan ook?

   (in antwoord op Uw foute opa)
 11. WildersFanBoy

  “Ik ben een Marokkaanse meid, geboren en getogen in Nederland.”

  Hoezo, contradictie?? Het Marokkaans zijn komt nog op de eerste plaats, en dan pas je Nederlandse zijn? En hoe walgelijk, om jezelf met Anne Frank te vergelijken.. Jodenhaat wordt bij moslims in het algemeen met de paplepel ingegoten, maar zo nu en dan komt het joodse lijden hun ook goed uit!

  • Volledig

   Deze dame mag zichzelf niet met Anne Frank vergelijken omdat jij meent dat moslims “in het algemeen” jodenhaters zijn? Precies dit soort opmerkingen versterken het verhaal van deze dame. Je kent haar niet maar rekent haar af op haar afkomst en geloof.

   (in antwoord op WildersFanBoy)
  • rcoenen

   Wie zegt dat deze Marokkaanse moslim is dan?

   (in antwoord op WildersFanBoy)
  • sana

   UnfanBoy,over walgelijk gesproken dat zijn jou toespraken die echt walgelijk zijn en word eens wakker boy we zijn nu eenmaal hier geboren en getogen en helaas voor jou en je aanhangers gaan we nergens anders ook en nog slecht nieuws voor je, t wordt niet MINDER MINDER maar juist MEER MEER !!!!HAHAHA..

   (in antwoord op WildersFanBoy)
   • WildersFanBoy

    Wie het laatst lacht…

    (in antwoord op sana)
    • sana

     hahaha wij lachen jou nu uit en later jou toe want je zal er niet meer zijn hahaha geniet ervan nu t nog kan als je nog kan genieten boy!!

     Verzonden vanaf Samsung Mobile

     ——– Oorspronkelijk bericht ——–
     Van: Disqus
     Datum:
     Aan: sbouzidi@msn.com
     Onderwerp: Re: New comment posted on Marokkaanse plaatst zichzelf op Marktplaats: ‘ Ik voel me net Anne Frank’
     Settings

     A new comment was posted on Welingelichte Kringen

     WildersFanBoy
     Wie het laatst lacht…
     1:49 a.m., Monday March 24

     Reply to WildersFanBoy

     WildersFanBoy’s comment is in reply to sana:

     UnfanBoy,over walgelijk gesproken dat zijn jou toespraken die echt walgelijk zijn en word eens wakker boy we zijn nu eenmaal hier geboren en getogen … Read more
     You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to disqus_HmjSlMPc8W.
     You can unsubscribe from emails about replies to disqus_HmjSlMPc8W by replying to this email with “unsubscribe” or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings.

     (in antwoord op WildersFanBoy)
     • WildersFanBoy

      We hebben in Nederland het fascisme overwonnen, en ook het communisme , en het islamisme, dat gaan we ook verslaan , dus nogmaals, wie het laatst lacht…

      (in antwoord op sana)
     • sana

      ja klopt helemaal alleen het islamisme zoals jij t noemt is niet te overwinnen, nooit dat kan ik jou beloven en zweren en waarom,heel simpel t is een geloof van meer dan een derde wereld bewoners en t is afkomstig niet van marokanen en van arabieren , nee t komt van een god die mij en jouw heeft gemaakt.denkje dat die god jouw t mogelijk zou maken om de islam van hem ongedaan te maken? ik weet zeker dat Hij dan jouw ongedaan maakt,je bent immers door hem gemaakt maar helaas is t voor jou al afgedaan!!!

      Verzonden vanaf Samsung Mobile

      ——– Oorspronkelijk bericht ——–
      Van: Disqus
      Datum:
      Aan: sbouzidi@msn.com
      Onderwerp: Re: New comment posted on Marokkaanse plaatst zichzelf op Marktplaats: ‘ Ik voel me net Anne Frank’
      Settings

      A new comment was posted on Welingelichte Kringen

      WildersFanBoy
      We hebben in Nederland het fascisme overwonnen, en ook het communisme , en het islamisme, dat gaan we ook verslaan , dus nogmaals, wie het laatst lacht… noon, Monday March 24

      Reply to WildersFanBoy

      WildersFanBoy’s comment is in reply to sana:

      hahaha wij lachen jou nu uit en later jou toe want je zal er niet meer zijn hahaha geniet ervan nu t nog kan als … Read more
      You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to disqus_HmjSlMPc8W.
      You can unsubscribe from emails about replies to disqus_HmjSlMPc8W by replying to this email with “unsubscribe” or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings.

      (in antwoord op WildersFanBoy)
     • WildersFanBoy

      Erg vergevingsgezind is die ‘god’ van jouw niet, hé ?

      (in antwoord op sana)
   • A.K.

    Met heel veel van jullie zal Nederland net zo’n 3e wereldland worden als het land dat jullie ouders en overgrootouders ontvlucht zijn. Als jullie het in je hadden om een land economisch te laten bloeien en er een fijne plek van te maken om er te wonen dan hadden jullie dit toch gedaan in je “vaderland”?. Helaas denk ik dat het hier net zo’n armoedige vuilnisbelt zal worden als daar. Gelukkig zal ik dat net niet meer mee hoeven te maken. Ik heb medelijden met alles wat nog jong is en in deze multi-culti shit moet opgroeien.

    (in antwoord op sana)
 12. zhazha

  Als gelovige voel ik me vrijwel dagelijks in mijn identiteit in een hoek gezet; op m’n werk, door ‘bekende Nederlanders’ op radio en tv in DWDD, op 3FM, in de bladen waar men bijvoorbeeld oproept om maar zoveel mogelijk katholieken te pesten, gelovige meiden aan te randen enz enz…
  Ondanks dat is er een zekere mate van acceptatie en begrip dat men die mening kan en mag hebben. Hoe moeilijk soms ook.
  Daar is geen advertentie op marktplaats voor nodig!

  • rcoenen

   Maar religie is een keuze… niemand wordt religieus geboren. Daar kun je in tegenstelling tot bv Marokkaan zijn je eigen afweging in maken. Dat is waarom je wel Marokkanen kunt discrimineren maar gelovigen niet als zodanig.

   (in antwoord op zhazha)
   • zhazha

    Dat is niet juist rcoenen. Discrimineren kan op vele manieren, niet alleen op ras of afkomst. In feite zeg jij hier dat gelovigen er zelf voor kiezen om gediscrimineerd en bespot te worden….
    Integendeel: religie is net als afkomst een identiteit/persoonlijk voelen/-zijn/.
    Het gaat hier om de wijze van omgang met kritiek.

    (in antwoord op rcoenen)
    • rcoenen

     Wat is niet juist? Dat religie geen vrije keuze is? Jij vergelijkt je eigen situatie met deze Marokkaanse dame. Mijn punt is: Jij hebt een keuze om religieus te zijn, want toen je geboren werd was jij niet religieus. Maar deze mevrouw was al wel Marokkaan toen ze geboren werd, dat was -in tegenstelling tot jouw religie- geen vrije keuze – en daar wordt ze nu op gediscrimineerd.

     (in antwoord op zhazha)
 13. ollie

  Door de kleine groep lastposten van veelal Marokkaanse afkomst, krijgt de grote groep goed geïntegreerde Marokkanen die zich wél fatsoenlijk gedraagt, meteen ook een stempel opgedrukt. Alles wat afwijkt van de “grote massa” (dwz “de norm”) krijgt met afkeuring en isolement te maken. Zo is het altijd al geweest en dat heeft met wél of géén Marokkaan helemaal niks te maken. Een scheel kind of ‘n kind met ‘n hazelip wordt door de andere kinderen vreselijk gepest, ‘t is maar net hoe sterk je van karakter bent om daarmee te leven.

 14. Redactie Welingelichte Kringen

  Aprove
  Op 23 mrt. 2014 20:07 schreef “Disqus” :

 15. jansen

  de vergelijking vind ik schandalig, de inhoud prima, maar de vergelijking crimineel.

 16. Es Vee

  Anne Frank kwam om in een vernietigingskamp. Voor zover ik weet bestaan er geen vernietigingskampen voor Marokkanen. Maar wil men als Marokkaan voor vol aangezien worden in Nederland, zorg dan gewoon dat Marokkaanse jongetjes leren zich te gedragen naar Nederlanders. Iets met respect en zo.

  Verder: er zijn nog meer nette Marokkanen en die maken er niet zo’n drama van.

  Er zijn ook nette Nederlanders en die maken er ook niet zo’n drama van dat ze moeten werken en belasting betalen.

 17. Drupke

  Deze tekst is niet letterlijk overgenomen van marktplaats, ze vergeleek Nederlanders met Hitler. Dat zij zich durft te vergelijk met Anne Frank vind ik misselijkmakend. Blijkbaar ook ook bevooroordeeld mbt 2 zwartwerkers naast haar.

 18. Edward_II

  “NEDERLAND STOP MET MENSEN IN VAKJES TE STOPPEN”

  Een heel land over een kam scheren en dan in dezelfde zin schreeuwen dat je mensen niet in vakjes moet stoppen. De hypocrisie druipt er van af.

 19. Meester Proper

  Wat een aanstelster. Waarom is die meid niet blij dat haar criminele familieleden terug worden gestuurd naar hun eigen land? Wordt het image van de overblijvers vanzelf beter.

Reacties niet toegestaan