Dit meisje wordt door orthodoxe Joden vaak voor Hoer uitgemaakt en bespuugd

Je kunt in Israël beter geen blond haar en blauwe ogen hebben. Daar weet dit meisje (8) alles van. Ze werd door de Israelische televisie geïnterviewd en is nu het gesprek van de dag. Het kind vertelde dat het bang is op de weg naar school omdat het al herhaaldelijk is bedreigd door ultra-orthodoxe joden, die behoorlijk talrijk zijn in Beit Shemesh, een voorstad van Jeruzalem.

Het meisje zei dat het soms voor hoer of bastaard wordt uitgescholden en een enkele keer ook al in het gezicht werd gespuwd.
Haar getuigenis  op de Israëlische televisie afgelopen vrijdag zendt schokgolven door de Israëlische maatschappij. Premier Netanyahu heeft het over de noodzaak om joods extremisme aan banden te leggen en voor dinsdag is opgeroepen tot een nationale betoging.
Het interview komt kort na een affaire waarbij orhodoxen een vrouw probeerde te dwingen achter in de bus te gaan zitten "want daar horen ongelovigen thuis."

Ultraorthodoxen maken zo'n 10 procent uit van de 7,7 miljoen bewoners van Israël. Maar hun erg hoge geboortecijfers en patronen van electorale blokvorming zorgden er wel voor dat ze grote politieke invloed kregen.

Bron(nen):   24/7Mag  Los Angeles Times  De Morgen