"Tulleken was niet alleen onethisch, hij gaf ons valse hoop"

Naar aanleiding van het nieuws over prins Friso interviewt de Volkskrant Stine Jensen, filosoof en schrijfster van onder meer het boek Echte vrienden, intiem kapitaal in tijden van Facebook, Geenstijl en Wikileaks. Volgens Jensen voelen Nederlanders zich bedrogen door de berichtgeving van Jannetje Koelewijn in de NRC over de gezondheidstoestand van prins Friso. Die komt na de persconferentie van vanmiddag in een kwaad daglicht te staan. De reacties op Twitter getuigen van een kleine volkswoede.

Jensen: "Tulleken was niet alleen onethisch door het naar buiten brengen van medische informatie, hij heeft ons ook valse hoop gegeven. Ik vind het een weinig gracieuze vorm van privacyschending. Hier is iemands intieme kapitaal, namelijk medische gegevens, verhandeld en op de voorpagina van een krant gezet".

Die woede heeft, zegt  ze, overigens wel weer iets angstaanjagends,"want het overschaduwt de zorg om de prins. Men verliest alle redelijke nuchterheid. Maar ik denk dat die woede ook wel is gevoed door de manier waarop Koelewijn en Tulleken hun acties tamelijk arrogant hebben verdedigd. Ze waren zo overtuigd van hun goede handelen, dat valt slecht in een land als Nederland. Wij houden niet van sterallures en mensen die willen scoren".
Lees het hele interview in de Volkskrant.

Bron(nen):   de Volkskrant