De milde brief van de Enschedese moskee aan de brandstichter

De kracht van Noaberschop! Beste molotovcocktail-gooier, Heb je zaterdagavond voordat je die molotovcocktail wilde gooien, stil gestaan bij het feit dat misschien onze dochters en zonen onschuldig aan het spelen waren op de plek waar jij die molotovcocktail wilde gooien? Sterker nog, weet je dat er 90 seconden eerder een aantal kinderen daar buiten liep (de camerabeelden spreken voor zich)? Wilde je ons angst inboezemen of bewerkstelligen dat wij onze buren er op zouden aankijken, voor hetgeen jij hebt gedaan. Dan is ons antwoord tweemaal NEE! Integendeel door goed Noaberschop ben jij uiteindelijk door de politie (die snel en adequaat heeft gehandeld) in de kraag gevat. Want onze buren (op wie IVEO en haar leden wel apetrots en zeer dankbaar zijn) die zich wel bekommeren om het welzijn van onze kinderen en ons gebedshuis, lieten zaterdagavond zien waar een goede buur voor staat. Onze buren weten dat ook IVEO en haar leden zich bekommeren om het welzijn en eigendommen van onze buren of ze nou moslim zijn of niet. De actie van onze buren sterkt ons nu nog meer dan voorheen dat de door ons ingeslagen weg van verzoening, openheid en midden in de maatschappij staan de juiste is. Dit geeft ons energie om met meer moed en kracht door te gaan en dus zeker zonder angst. De bemoedigende woorden van de Gemeente Enschede en de vele positieve mails en brieven die we van moslims, niet moslims en maatschappelijke organisaties hebben ontvangen (voor jouw beeld, zelfs van een oud-Enschedeër die momenteel in Groot Brittannië woont) sterken ons nog meer in de door onze ingeslagen weg. We laten ons zeker niet door jouw laffe daad tegenhouden. Ondanks alle haat die momenteel gespreid wordt en die jou waarschijnlijk ook beïnvloed heeft om een tweespalt in de samenleving te veroorzaken, laten IVEO en haar buren zien hoe het ook kan, namelijk één van goed Noaberschop. Wij hopen dat jouw actie ertoe leidt dat mensen in heel Nederland dit goed Noaberschop gaan overnemen en hierdoor veel onwetendheid weggenomen kan worden. Ondanks jouw gruwelijke daad leert de Islam ons barmhartig te zijn. Want wij zijn ervan overtuigd dat we de angst voor de Islam, die waarschijnlijk bij je heerst, hadden kunnen weg nemen. Voor een gesprek staan de deuren van IVEO altijd voor een ieder open. Wij danken de Heer dat wij vandaag onze kinderen een kusje kunnen geven voor het slapen gaan. Want als je enkele minuten eerder die molotovcocktail had gegooid, dan…... IVEO en haar leden verwachten dan ook niets anders van het College van B&W, politie en justitie, dat zij gepaste maatregelen zullen nemen om in de toekomst dergelijke ernstige en laffe daden te voorkomen. Bestuur IVEO.

39 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DoubleUC

  Mij schieten tijdens het lezen onwillekeurig de afschuwelijke beelden van die F-16 vlieger in die ijzeren kooi die door (IS) moslims levend werd verbrand door mijn hoofd.

  Ook heel ‘barmhartig’. Wél menen dat je dat allemaal bij anderen nag doen, maar als ‘ the favor returned’ wordt ineens huilie-huilie doen….

  Ik weet niet of die levend verbrandde F-16 vlieger kinderen had, maar ik weet zéker dat áls hij ze had ze (door toedoen van de ‘barmhartige’ moslims) nooit meer een kusje krijgen van hun vader.

  (Zijn verbrandde lichaam is namelijk uit naam van ‘allah’ verpulverd onder de wielen van een shovel….)

  • Jaap Aap

   Maar gelukkig wonen die barbaren waarover je spreekt niet in Nederland. Dit gaat over moslims die in Nederland wonen en feitelijk waarschijnlijk hetzelfde nastreven als jij. Een goed leven en het beste voor hun kinderen.

   Als ik die brief zo lees krijg ik de indruk dat hun kinderen ook met de juiste waarden en normen als respect voor ouders, omgeving en anderen worden opgevoed. Bij mij staan daarom geen beelden van haat, angst en extremisme voor ogen. Ze hangen een geloof aan dat het mijne niet is maar dan kan ook moeilijk anders want ik hang geen enkele religie aan. Verder zie ik eigenlijk weinig of geen verschil met miljoenen anderen in Nederland…

   (in antwoord op DoubleUC)
   • DoubleUC

    Helaas Jaap: Khalid woonde gewoon een paar straten verderop hier bij me in Almere (…)

    Bekijk hieronder gerust de foto eens waar deze barbaar trots een afgehakt hoor omhoog houdt:
    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/02/foto_jihadist_khaled_uit_almer.html

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Jaap Aap

     Ja mar wat bewijst dat? Dat Khalid een geradicaliseerde terrorist is? Prima, dat zijn we eens.

     Wat ik totaal niet zie is de enorme gedachtesprong die je daarna maakt. De enige conclusie die ik hieruit trek is dat Khalid een misdadiger is die vervolgd moet worden. Ik zie het verband niet tussen hem en zijn acties en de wijdere moslim bevolking.

     Of zou jij je er wel bij neerleggen als je in een adem genoemd werd met bijvoorbeeld Volkert de Graaf omdat je ooit geld gaf aan de Dierenbescherming tijdens een collecte? En erger nog, net zo behandeld worden al hem?

     (in antwoord op DoubleUC)
  • Jerapah

   En wat heeft dat te maken met de brief de Enschedese bestuur aan de brandstichter? Niets, maar dan ook helemaal niets.

   (in antwoord op DoubleUC)
   • DoubleUC

    Wat dacht je van ‘islam’ als verbindende factor? Je weet wel: daar waar de ‘i’ van IS voor staat en wat ‘aanbeden’ wordt in de moskee?

    Zomaar een hint hoor… ik zie het verband namelijk wel.

    (in antwoord op Jerapah)
    • Jos

     Die vlieger was zelf ook moslim.

     (in antwoord op DoubleUC)
    • Jerapah

     Nou nou, dus als Islamieten elders in de wereld gruweldaden plegen mag je gerust in Enschede een brandbom naar een moskee gooien? Want er is namelijk een ‘verbindende factor’. Je praat het gooien van zo’n brandbom hopelijk niet goed, maar je bagatelliseert het op z’n minst.

     (in antwoord op DoubleUC)
     • Fritzy666

      ‘Brandbom’, ….was al ‘uit’ toen hij de grond raakte, beetje knullige, en onzinnige aktie! Zeker H2SO4 en de CaCl2 vergeten…..aktie van een onwetende domoor!

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Gelukkig maar. Het heeft te denken dat jij weet hoe het wel moet, hè Breivikje?

      (in antwoord op Fritzy666)
     • Fritzy666

      Goede staat van dienst hè! Van maj. Sa’ad Haddad, tot de laatste Balkanoorlog…….maar wel Cetnik (BW)…..moet jou toch aanspreken? En…just know your chemistry!

      (in antwoord op Jerapah)
 2. Burgermans

  Hoe je het ook wendt of keert, de islam is een geloof dat niet in Nederland thuis hoort en onverenigbaar is gebleken met de westerse normen en waarden. De Sharia staat immers haaks op de Nederlandse beschaving.

  • Jaap Aap

   Persoonlijk vind ik dat jij niet in Nederland thuis hoort. Jouw compassie, medemenselijkheid en gebrek aan liberale waarden staan haaks op de historische Nederlandse normen en waarden aangaande vluchtelingen en gastvrijheid.

   En wat de Sharia betreft, daar hebben jij en ik geen last van. Net als je dat niet hebt van de joodse rechtbanken die al 100 jaar actief zijn in Nederland en de RK gerechtshoven. Daar kies je zelf voor als je tot hun clubjes behoort.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Ko Herent

    Een aap hoort hier nog minder thuis.

    (in antwoord op Jaap Aap)
   • Burgermans

    Ruzie met de vrouw, Apie?

    (in antwoord op Jaap Aap)
   • jandan

    pedofilie is daar bij de gristenvrinden van die burgermans gemeengoed
    daarom reageren ze ook zo krampachtig, alles wat de aandacht kan afleiden van hun eigen miezerige geloof grijpen ze met wijde handen aan…

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Burgermans

     Integendeel. Pedofilie is in het christendom verboden en een ernstige zonde. In de islam daarentegen is het uithuwelijken van kinderen schering en inslag. De Profeet (VZMH) was trouwens zelf een bericht pedo.

     (in antwoord op jandan)
     • jandan

      dat iets verboden is maakt het duidelijk ‘lekkerder’ bij je christen vrinden.
      alweer is je wegkijken de hoofdmoot van je inhoud…

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Je bent wel verdacht veel geïnteresseerd in seks met kinderen, Jan. Is dat soms de reden dat je de Islam zo’n leuke godsdienst vind?

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      dat je een hufter bent is wel duidelijk, nu ben je in mijn ogen ook nog een hele grote schoft geworden.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik fantaseer niet over seks met kinderen, smeerlap.

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      je bent gewoon een smerige hufter en een hele grote schoft, komt vast voort uit je hufter geloof.
      ik kots op volk zoals jij.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dus jij mag wel anderen wel van pedofilie beschuldigen maar ik niet?Nee, jij bent een lekkere vent, Jan.

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      triest dat je dit op deze manier opwerpt, heel triest.
      ik heb je nooit, maar dan ook helemaal nooit van pedofilie beschuldigd, sterker het is nooit in mij opgekomen.
      hiermee heb je jezelf, voor mij, van af nu geheel buitenspel geplaatst.
      en je fucking smiley kun je in je reet steken.
      en mijn opmerking dat je in mijn ogen een smerige hufter bent, daar sta ik voor de volle 100% achter.
      vanuit die optiek ga ik al je reacties benaderen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      “pedofilie is daar bij de gristenvrinden van die burgermans gemeengoed:”

      Het staat er zwart op wit, Jan. Je bent een huilbaby en een hypocriet en vanuit die optiek ga ik al je reacties benaderen.

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      gelijk heb je, het is voor mij nu heel duidelijk wie en wat je in die zwarte ziel van je bent.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Jouw spiegelbeeld.

      (in antwoord op jandan)
 3. Jos

  Over inburgeren gesproken: ik dacht dat er steeds ‘n verkeerd gespeld woord in die brief stond, maar ‘naoberschop’ blijkt Twents, dat deze briefschrijver dus beheerst. Ha, top!

 4. Anton van Haasteren

  Je weet ook niet wat ze allemaal zeggen in zo een moskee.
  http://www.nrc.nl/next/2016/03/03/vrouwen-stenigen-mag-zei-de-imam-1597800

 5. Leo

  Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen

 6. Ko Herent

  Ik vraag me af welke linkse ghost-writer dit heeft gedicteerd.

 7. Claudia Verhoeven

  Jammer dat de patriot gepakt is,(en dat de moskee niet is afgebrand)
  leve de patriottische revolutie

  • jandan

   kijk, daar komt er al weer 1 onder de steen vandaan gekropen…
   huftergedrag moet beloond worden vinden de tokkies van extreemrechts.

   (in antwoord op Claudia Verhoeven)
   • Claudia Verhoeven

    Onder welke steen ben je dan vandaan gekropen jandan?
    Zeker onder het beruchte gutmensch steentje(met het nsb embleem van landverrader)

    (in antwoord op jandan)
    • jandan

     dat is overduidelijk je eigen steen, doe een keer je ogen open en je ziet al die huftertje met hun gestrekte armpjes rond lopen.

     (in antwoord op Claudia Verhoeven)
     • Claudia Verhoeven

      jandan ben je me nu voor gutmensch aan het uitschelden
      ( onder de zelfde steen uitgekropen als jij)
      Ik zie alleen zich links noemende huftertjes zonder gestrekte armpjes rondlopen
      toch zou Herr Goebels erg trots op jullie zijn

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      ach, al die tokkies van extreem rechts zijn nog altijd in de ontkenning fase…

      (in antwoord op Claudia Verhoeven)
     • Claudia Verhoeven

      ben het helemaal met je eens jandan,,wat was de vraag ook al weer?

      (in antwoord op jandan)
     • Claudia Verhoeven

      ben het helemaal met je eens jandan,,wat was de vraag ook al weer?

      (in antwoord op jandan)

Reacties niet toegestaan