Hirsi Ali: ‘Over een tijdje is de politieke Islam voorbij’

Ayaan Hirsi Ali analyseert voor Newsweek/The Daily Beast de ravage die een ongewenste boodschap teweeg heeft gebracht in veel moslimlanden: ambassades in brand, bezittingen vernield, mensen gedood. Volgens haar zit het in de aard van de politieke islam om niets te accepteren dan de eigen waarheid. Maar zij denkt dat we getuigen zijn van de laatste decennia van deze uitwas. Zij denkt, dat mede door betere opleidingen en informatie, de menigten in de radicaal geleide Islamitische landen over tien, twintig, dertig jaar de straat zullen opgaan. Maar nu niet om de profeet te verdedigen, maar om zich te ontdoen van de dictatuur van hun godsdienst. Een optimistisch verhaal 

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. rik_c

  Of het gebied blijft achterlijk. Dat een dergelijk middeleeuwse zienswijze ontwikkelde landen zou veroveren is natuurlijk een fata morgana. De katholieken (en die waren heel wat meer ontwikkeld) dachten in de jaren 50 ook dat ze NL wel zouden ‘veroveren’ door zo veel mogelijk kinderen te maken in de jaren ’50. Het is dus jezelf aanpassen, of weggecijfert worden (en dat is al niet gezellig, laat staan met veel te veel mensen bij elkaar).

 2. RhodBerth

  Inderdaad een optimistisch verhaal. Voor 90% van de moslims zal het zo inderdaad wel gaan. Waar ik me zorgen over maak is de overige 10%.

  Het is bekend dat een slinkende minderheid nog meer radicaliseert. Nog meer!

 3. besserwessie

  Zeg dat wel, een optimistisch verhaal voor over 30 jaar.

 4. Floating Soul

  Dat dachten ze ook over NaZi Duitsland. Gewoon dood zwijgen en niks over zeggen. Totdat ze overal zonder binnen kloppen naar binnen marcheerden en wie niet meewerkte werd weg gewerkt. Joden vergast. Nee, zo makkelijk kom je niet van me af. De Joden hadden niks te zeggen en hadden niks om zich mee te verdedigen.
  Maar nu is dat anders. Iedereen is tot de tanden gewapend.
  Nooit meer gaat het zo geweldloos.
  Er komt ook geen gaskamer meer aan te pas.

  Over 30 jaar. Oh, dan ben ik er vast ook niet meer.
  Ik wil hier niet al te lang blijven.
  Mensen kunnen niet samenwerken en breken alles onder je voeten af.
  Zo is het altijd al gegaan.
  Het heette eigenlijk altijd al kapitalisme.
  Een meerderheid moest voor de weelde van 1 procent boeten.
  Logisch toch. Anders zou er niemand rijk zijn.
  Oh, je ziet het niet aan mij maar ik ben enorm rijk.

  Hirsi heeft zich hier al aardig opgewerkt.

  • Pietje_Precies

   wat een geleuter, ik zit niet bij die 1% van je maar ik boet niet voor hun weelde. Ik ben niet tot de tanden bewapend en Nederland bouwt zijn krijgsmacht steeds verder af.
   droom gerust verder in je cocon.

   (in antwoord op Floating Soul)

Reacties niet toegestaan