‘Het regime van Hitler begon met een verbod op ritueel slachten en eindigde met de gaskamers’

De Joodse Gemeente Limburg en de Resonansgroep Katholieke Kerk-Jodendom van het bisdom Roermond hebben een klacht ingediend tegen PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus wegens antisemitisme. De klacht is ingediend bij het Meldpunt Discriminatie in Maastricht en gaat over uitlatingen van Graus in een uitzending van TV Limburg. Hij zegt daarin dat Joden 'dieren martelen, zogenaamd onder het mom van vrijheid van geloof.' Volgens klagers heeft Graus daarmee joden en hun religie intens beledigd. 'Dit herinnert ons aan de Tweede Wereldoorlog', zei voorzitter Benoit Wesly van de Joodse Gemeenschap in Limburg dinsdag. 'Het regime van Hitler begon met een verbod op ritueel slachten en eindigde met de gaskamers.' Graus mag best tegen ritueel slachten zijn, maar zeggen dat Joden van hun godsdienst mogen martelen, is beledigend, aldus Wesly.

Bron(nen):   Reformatorisch Dagblad/ANP      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. gerrit52

  ik ben hier erg dubbel in. ik vind aan de ene kant dat het moet kunnen, het slachten volgens ritueel gebruik.
  maar aan de andere kant? kijk maar eens op sommige filmpjes waarop je ziet hoe dat slachten in zijn werk gaat. brrrr.

  en dan kunnen ze wel zeggen: onder toezicht. maar we weten allemaal dat dat een wassen neus is.

 2. knier

  Zouden die joden nou onderhand zelf niet in de gaten hebben dat ze met het tot op het bot uitgemolken Holocaust verhaal ze zichzelf alleen maar belachelijk maken?

 3. Dirk Zeeman

  Een religie is een abstract begrip, geen wezen van vlees en bloed. Als een religie desondanks beledigd kan raken, dan kan die religie toch zeker zelf aangifte doen. Dan hoeft er toch niet een meldpunt op te draven om namens die beledigde religie aangifte te doen?

 4. Marijkewerf

  Hoeveel procent van de Nederlandse joden zouden kosjer eten?
  Daar ben ik wel benieuwd naar. Kan Maurice de hond dat niet onderzoeken?

 5. jenny liljeros

  Het gaat de PVV natuurlijk vooral om het ritueel slachten bij de Islam.

  Heel hypocriet.
  Laat men eerst maar kijken naar hoe de dieren Leven in de bio-industire in Nederland en daarna naar hoe ze geslacht worden. Het gaat deze mensen niet om de dieren, maar om een trap tegen de religie (zowel Jodendom als Islam).

 6. JordenSpliethof

  De waarheid kan beledigend zijn voor wie in leugens geloofd.
  Dus ik ben nu ineens ook antisemiet. Goh..

 7. Glorix

  En daar gaan we weer.
  Ik zou wel eens een Hitler-vrije week willen…

 8. WimB

  Ben geen Graus fan, maar het verbieden van zijn vrijheid van meningsuiting doet mij evenzeer denken aan Hitler’s regime.

 9. jantje

  Ook in dit geval geldt de wet van Godwin. http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwin

 10. Onno Filippo

  Waar gaat dat heen met de Joden? Wat zij in Israël flikken is tot daar aan toe, maar het is nu kennelijk zelfs zo dat Godwin’s Law van toepassing lijkt te zijn op discussies in het maatschappelijk debat. Schande! (ongeacht wat je van Dhr. Graus denkt)

 11. rearden

  Ik word die joden die bij de minste of geringste kritiek op hun achterlijke tradities met Hitler en de gaskamers komen aanzetten en over antisemitisme gaan brullen spuugzat. Als ze denken dat ze met zulke schofterige onderbuikretoriek zich kunnen vrijwaren van kritiek, dan hebben ze het goed mis. Ze wakkeren hiermee zelf alleen maar antisemitisme aan.

Reacties niet toegestaan