Obama komt alleen te staan

Opinie
door Admin
donderdag, 09 september 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Barack Obama had al veel vijanden - en daar is niets vreemds aan in een gepolariseerde politieke cultuur. Maar inmiddels zijn het ook de vrienden van Obama en de bevriende media die hem laten vallen, en dat is minder gebruikelijk. Er zijn al opmerkelijkm weinig senatoren die de president vroegen naar hun regio te komen om daar verkiezingsstrijd te voeren. Met andere woorden: als Obama wegblijft, wordt de kans op een nederlaag kleiner.
Nu signaleert The Daily Telegraph dat ook 'bevriende'media als The Washington Post niet langer in de ban van de president zijn. De culturele (liberale) elites beginnen eindelijk te begrijpen dat er een reusachtige verandering op komst is. Wat eerst nog geïsoleerde kreten leken van een stel zonderlingen (Fox News, etc.) begint steeds meer gemeengoed te worden; Amerika keert zich af van de progressieve ideeën van Obama c.s. en wil terug naar een samenleving zonder teveel overheidsbemoeienis.
De 'change' zal in november komen, zo is de verwachting, bij de tussentijdse verkiezingen. Alleen heel anders dan Obama 3 jaar geleden beloofde.