Wat is het verschil tussen groene smoothies en groentesap?

Wil je graag een gezondere levensstijl ontwikkelen? Als je al enig onderzoek hebt gedaan heb je vast een hoop gezonde recepten voor smoothies en sappen voorbij zien komen. Maar wat is nou beter? Een groene smoothie of een lekker sapje? Wij leggen het je uit! Lees snel verder!

Wat is een groene smoothie?

Om een groene smoothie te maken, heb je eigenlijk alleen maar een blender nodig. Je kunt ervoor kiezen om zelf een aantal groenkleurige groenten samen te stellen en deze te pureren tot een smoothie. Afhankelijk van de groene is hiervoor ook wat vocht nodig, hiervoor kun je melk, een vruchtensap of water kiezen. Als je geen tijd hebt om zelf smoothies te maken, kun je er ook voor kiezen om smoothies te kopen in de winkel. Hierbij is het wel van belang dat je de verpakking goed leest. In veel van de smoothies die erg gezond lijken zijn namelijk ook voedingsstoffen verwerkt die eigenlijk helemaal niet zo gezond zijn. Zo zitten er bijvoorbeeld vaak veel onnodige en onnatuurlijke suikers in dit soort smoothies. Dit terwijl je denkt dat je een gezonde keuze maakt. Vaak laat een merk een product veel gezonder lijken dan het eigenlijk is met behulp van marketing tactieken.

Wat is een groentesapje?

Een groente sapje is ook gemaakt van groene groentes. Wanneer je sappen in de winkel koopt, zul je er net als bij groene smoothies, op moeten letten dat er geen onnodige toevoegingen in de smoothie zitten. Zo is de kwaliteit van groentesappen in de winkel over het algemeen niet erg goed. Veel sappen zijn gemaakt op basis van een concentraat. Dit betekent dat de groenten verwerkt zijn tot een concentraat en dat dit aangelengd wordt met suikers en water. Dit is een goedkope manier om veel sap te produceren. Helaas betekent dit ook dat de meeste vitamines en mineralen niet behouden worden. In dit geval kun je beter kiezen voor een echt gezond groentesapje dat geperst is op basis van een cold press methode. Hierbij wordt het sap op langzame snelheid geperst in een koude omgeving. Dit zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen en de smaak het beste behouden blijven.

Conclusie

In principe is er niets mis met beide producten, het is echt een kwestie van smaak. Wel is het van groot belang dat je goed kijkt naar de voedingswaardes op de verpakkingen. Zo weet je zeker dat je de gezondste keuze maakt! 

https://images.unsplash.com/photo-1610622930110-3c076902312a?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=387&q=80