(Geur van) corruptie: Van Rey had een BV waar bedrijven geld voor de VVD konden storten

Jos van Rey blijkt een BV te hebben gerund (en laten runnen door zijn kinderen) waar geld terecht kwam van bedrijven die de VVD wilde steunen, mogelijk in ruil voor tegenprestaties. Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt in de corruptiezaak tegen Jos van Rey de rol van dat bedrijf dat verkiezingscampagnes financierde van prominente VVD’ers. De rijksrecherche bekijkt daarbij of donaties aan deze bv, Liba Adviesbureau, steekpenningen waren, meldt de Limburger Liba heeft als doelstelling het vergaren van fondsen voor verkiezingscampagnes. Het OM onderzoekt of er in sommige gevallen sprake was van giften van bedrijven waar op enig moment een tegenprestatie tegenover stond. Een aantal donateurs zal aan de tand worden gevoeld. Liba betaalde kosten die Van Rey zelf maakte tijdens zijn campagnes. Maar ook trok de onderneming in 2011 de beurs voor de Provinciale Statencampagne van de Venlose VVD’er Mark Verheijen, nu lid van de Tweede Kamer. haar verkiezingscampagne. Daarnaast heeft mogelijk ook VVD-staatssecretaris Frans Weekers in 2012 geprofiteerd van Liba-geld.

Bron(nen):   De Limburger      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Ja, de kunt die rechtse rakkers wel om een boodschap sturen. Die jongens zorgen goed voor zichzelf…

  • Dead Silence

   Als jij nou eens je handen uit de mouwen steekt, kan je ook goed voor jezelf zorgen. Maar daar ben je zeker vies van, niet?

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • willemZ

    Gezien het inhoudelijk gehalte van je opmerking, kun je je naam maar beter eer aandoen.

    (in antwoord op Dead Silence)
 2. Jan III Sobieski

  Jannie Ooms

  Links zowel als rechts zorgen goed voor zichzelf. Sterker nog; links is onbetwist winnaar als het gaat om het aantal van zulke “incidenten”

  • willemZ

   Facts graag. Of blijft het bij een ongefundeerde insinuatie?

   (in antwoord op Jan III Sobieski)
   • willemZ

    Typisch toch. Zodra je naar feiten vraagt, blijven de rechtse reaguurders in gebreke.

    (in antwoord op willemZ)
  • Saljoet

   Beste Jannie, noem eens wat namen van SP’rs, behoorlijk linkse rakkers toch, die de zaak hebben geflest zoals een legertje VVD’rs het de laatste tijd hebben gedaan.

   (in antwoord op Jan III Sobieski)
 3. Prikker

  Gelukkig is er niets onoorbaars gebeurd…
  Bron : Van Rey zelf.

 4. zo maar iemand

  Zo’n partij als de VVD bestaat toch uitsluitend uit fatsoenlijke mensen met innerlijke beschaving en integriteit? De aristocratische bovenklasse waar we allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen? Of heb ik het mis?

 5. Dead Silence

  Dankzij o.a. Van Rey floreert Roermond e.o. Maar bij Dagblad De Limburger en elders in de provincie zitten jaloerse linkschmenschen, die verbitterd zijn vanwege andermans successen, of zijn afgewezen. Wat er gespeeld heeft gebeurd overal. Dan moet de hele politiek maar opzouten. Jos, bedankt!

  • willemZ

   ‘bij Dagblad De Limburger en elders in de provincie zitten jaloerse linkschmenschen, die verbitterd zijn vanwege andermans successen, of zijn afgewezen’.
   Vraagje: Ken jij die jaloerse linksmenschen? Weet jij waarvoor zij zijn afgewezen en waarover zij verbitterd zijn?

   (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan