Zimbabwe heeft nog $ 217 op de bank

Er staat nog $ 217 op rekening van de regering van Zimbabwe. Minister van Financiën Tendai Biti heeft vorige week de ambtenaren salarissen nog kunnen betalen. En nu is volgens hem de bodem van de schatkist in zicht. De economie van Zimbabwe raakte in een vrije val nadat president Mugabe de boerderijen van de witte boeren nationaliseerde waarna investeerders het lieten afweten. Vervolgens ging het bergafwaarts met de productie en kreeg Zimbabwe te maken met internationale sancties. Ook toeristen kwamen niet meer opdagen in het prachtige land met de vermaarde Victoria watervallen, schrijft The Huffington PostDoor alle tegenslagen had het land te maken met een superinflatie van 231 miljoen %. Het eindresultaat is nu dat er een schamele $ 217 in kas zit. Daardoor zullen er waarschijnlijk dit jaar geen verkiezingen worden gehouden. Minister Biti wil de internationale gemeenschap om hulp vragen.  President Mugabe schijnt geen problemen te hebben in zijn huishouden.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. besserwessie

  Maar gelukkig zijn de blanken Rhodesie uitgejaagd.

 2. IwanovKapotjeplov

  Zuid-Afrika gaat straks Zimbabwe achterna. Nu al vertekken steeds meer blanken. Discriminatie van de blanke minderheid is een steeds meer voorkokmend verschijnsel.

 3. Adam

  Mooie prestatie van Zimbabwe. Nederland staat 400 miljard euro in het rood. Kunnen we Tendai Biti niet vragen of hij hier minister van Financiën wil worden?

 4. Vogelbeest

  Maar gelukkig zijn alle blanken verjaagd, en hun oneerlijk verkregen kapitaal is (h)eerlijk verdeeld onder de autochtone bevolking. Nu breekt de totale vrijheid aan!

Reacties niet toegestaan