Eurocrisis: de twee gevaarlijkste woorden zijn weer terug, Silvio Berlusconi

De Europese rentes stijgen weer. En de Italiaanse beurs daalt. En zoals je in bijgaande grafiek kunt zien, gaat dat keurig gelijk op met de populariteit van Silvio Berlusconi. Toen diens ster schitterde stond de Italiaanse en Europese economie er belabberd voor. Sinds hij van het toneel verdween is de euro aan de beterende hand. Onder zijn opvolger Monti werd Italië een normaal saaie democratie. Minder Bunga-Bunga, meer gewone wetten. Minder corruptie, meer belastingontvangsten. Maar in de opiniepeilingen stijgt Silvio Berlusconi over twee weken zijn er verkiezingen en het is niet uitgesloten dat hij toch weer aan de macht komt. Resultaat: oplopende rentes in Italië en Spanje, dalende beurzen. Het herstel van de euro is broos kun je hieruit concluderen.

Bron(nen):   Zerohedge      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Ik vraag me toch altijd af wat voor slag mensen op zo’n man stemt.

  • j g

   Berlusconi is een populist dus hij spreekt de massa aan met valse beloftes. Ook beschikt hij over diverse mediabedrijven en dat maakt hem machtig.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
  • Jannie Ooms

   Het zijn natuurlijk rechtsmenschen die op zo’n man stemmen…

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • j g

    Wat zijn rechtsmenschen?

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • Jannie Ooms

     Dat zijn logischerwijs zij die voor alles wat hen niet aanstaat in de maatschappij de schuld geven aan de mensensoort die door hen ‘linksmensch’ wordt genoemd.

     (in antwoord op j g)
     • Heldoppantoffels

      Dat lijkt mij een tikkeltje kort door de bocht, mensen hebben nu eenmaal wel eens de neiging op iemand te stemmen die snel verbetering in de eigen financiële positie belooft. Dit zie ik als kortzichtig denken en dat komt dan weer onder rechts en links voor. 🙂

      (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Jan III Sobieski

  @Genuine_Defector:disqus

  waarschijnlijk mensen die niet achter EU-gekkies aanhobbelen

 3. grasspriet

  Ik ben noch voor de euro noch voor Berlusconi maar serieus zeg; zou er daadwerkelijk iemand met z’n volle verstand op dat wezen stemmen?
  Lijkt mij meer dat de stemmen worden gekocht. Het is godsonmogelijk dat, met wat hij allemaal heeft uitgevreten, hij weer aan de macht zou komen.

 4. Apex

  Better the devil you know than the devil you don’t

 5. Apex

  En uiteraard weten wij schijtarrogante Hollanders het weer allemaal beter dan de Italianen (en de Engelsen, en de Fransen en de Grieken en Belgen en Ieren en Finnen en Bulgaren en Amerikanen en Israëliers en Spanjaarden en en en, de hele wereld)

Reacties niet toegestaan