Er is vanaf vandaag geen enkele allochtoon meer in Amsterdam

Ambtenaren van de gemeente Amsterdam mogen vanaf vandaag de woorden allochtoon en autochtoon niet meer gebruiken in de bureaucratie van de stad. Op bevel van het stadsbestuur moeten de bureaucraten alleen nog maar schrijven over Amsterdammers van buitenlandse afkomst. Dat bericht is gisteren verspreid onder de Amsterdamse ambtenaren. Eerder riep de PvdA in Amsterdam op om het woord allochtoon niet meer te gebruiken. In feite neemt het aantal allochtonen in Amsterdam nog altijd toe. Niet door instroom, maar door het geboortecijfer, dat bij Amsterdammers van buitenlandse afkomst hoger ligt dat bij Amsterdammers van binnenlandse afkomst.

Bron(nen):   De Telegraaf      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. PaulusJ

  Getogen in Diemen, een Amsterdams schoffie voor velen, was ik voor de echte Amsterdammers een provinciaal en absoluut geen Amsterdammer.
  Nu is dus iedereen die slaapt binnen de stadsgrenzen plotseling een Amsterdammer.
  Orwell schreef er al over: Newspeak.
  Amsterdam, is een stad waar de realiteit en waarheid verboden wordt en fantasie en politieke wensdromen bij wet de werkelijkheid zijn geworden.
  Het is met gewoon boeren verstand bijna niet meer te begrijpen dat dit in 2013 nog kan bestaan. Want het lijkt te veel op de middeleeuwen, waarbij bij wet de aarde plat werd verklaard.

 2. Daan Sanders

  En maar klagen…

 3. Bert Hilhorst

  Kom op, Allochtonendam klinkt veel lekkerder.

 4. Edward_II

  Dat wordt een dure grap! Nu moeten alle stickers en logo’s worden aangepast naar “PvdAvba”.

 5. Robert Jan

  We noemen het anders, dan bestaat het niet. Probleem opgelost. Goh, wat zijn wij van de PvdA toch vooruitstrevend, tolerant. Doet me erg denken aan de PvdA die in de jaren 70 plotseling sprak over ‘de homofiele medemens’; ook dat was een klap in het gezicht van de scene.
  Ontkennen van een probleem door wijziging van terminologie, dat is pas stigmatiseren.
  Schijnheilige schertsfiguren, die pseudo wijze mensen in hun permanente ontkenningsfase; je komt ze verhoudingsgewijs het vaakst tegen in de kerk en bij de PvdA. Toeval? Nee.

 6. Loobs

  En hoppa, de bureaucratische zinnen worden nog drie woorden langer! En hoeveel vergaderuren zijn aan deze nonsens verspild? Ik neem aan dat er ook ‘n wetje doorheen is gedrukt ter handhaving van dit geneuzel… tel uit je winst. Gaat het stadsbestuur ook nog eens echt werk verzetten?

Reacties niet toegestaan