PvdA-ers blijken uitvreters

Bij een bijeenkomst van  het wetenschappelijk bureau van de PvdA werd dit weekend een mooie lunch (broodjes, pizzapunten en dranken)  verzorgd. De bedoeling was, zo meldt De Telegraaf, dat ieder naar draagkracht zou bijdragen om de lunch te betalen. Er werd een karige 180 euro bijeengeschraapt die moest voorzien in een lunch voor rond de 350 mensen. PvdA-coryfee Felix Rottenberg sprak de mensen nog aan. „Zij die daar qua koopkracht toe in staat zijn, wordt dringend verzocht om in de melkbus een bijdrage te doneren voor de lunch”. Het mocht niet baten. Of geen van de aanwezigen had sterke schouders. Bij het opmaken van de kas bleken de leden omgerekend iets meer dan 50 cent per persoon te hebben gedoneerd.

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  De ware aard van de socialist komt pijnlijk bloot te liggen. Populistisch gedrag met andermans geld, parasiteren als bloedzuigers. Kapitalisten pur sang als het om hun eigen beurs gaat.

  • Jannie Ooms

   Nee zeg, de liberalen doen het goed… We kennen gelukkig inmiddels ook de ware aard van de oprechte liberaal. Onder de VVD stemmers vind je gelukkig geen witte-boorden criminelen, graaiers, projectontwikkelaars of corrupte wethouders (Jos van Rey), allemaal uit het old-boys network, toch?
   Die aalgladde jongens ter rechterzijde, type autoverkopers, die zijn pas echt ons vertrouwen in de politiek waard!

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Heldoppantoffels

    Dames, heren, u heeft helaas beiden gelijk….zowel linkse als rechtse politieke vrienden zijn er niet voor de burger, maar voor het eigen belang of dat van hun toekomstige werkgever.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Solonechope

  Jaja pvda goed voor de mensheid slecht voor de mens.

 3. Pietje_Precies

  Haha, herken de socialist. Die geeft het liefst andermans geld uit, niet zijn eigen. Rottenberg moet volgende keer voorstellen dat men uit de buurman’s portemonnee pakt wat men denkt dat hij kan missen. Hebben ze genoeg voor een driegangen menu.

  • Peter Smokers

   Ach, hou toch op. De PvdA is thans ultra rechts en vergelijken daarbij is de VVD links. Maar of je nou door de hond of de kat wordt gebeten: het schrijnt enorm.

   Er zijn geen socialisten. Ja, dit zijn echte kommunisten.
   De PvdA is ook liberaler en ook weer konservatiever.
   Alles wordt weer als van ouds.

   Straks zeg je dat Wientjes ook nog links is.
   Een kommunist is het zeker.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 4. Genuine_Defector

  Ja lach maar, dit zit wel in de regering…

 5. WimB

  Het idee was de kosten naar draagkracht op te brengen. De dagtarieven van Rottenberg staan geregeld in het nieuws. Waarschijnlijk heeft de rest toen gedacht dat voor hen zo’n 50 cent dan verder wel genoeg was. Rottenberg heeft gewoon niet betaald.

  • Peter Smokers

   Ze krijgen toch staatssubsidie in de kas ? Anders betaalt 1 van die stinkend rijke prominenten toch ? Ja, het zijn cheapskaters

   (in antwoord op WimB)
 6. Bart Matthesius

  Nogal hypocriet om te denken dat her ergens anders beter zou gaan.

 7. zo maar iemand

  Is het alleen de PvdA? Is het de hele politiek? Ik vind het echt erg. Schandalig zelfs.
  Dit zijn toch mensen met een loon van rond de €90.000, ex onkostenvergoeding? Misschien is dit iets van de drie keer modaal-verdienenden?

  • Peter Smokers

   Vanaf €50.000 netto worden de mensen steeds inhaliger. Nu weer die extra belasting van 16%. Nee hoor, wij zijn niet solidair. We weigeren aan de krisis mee te betalen. Kijk, zulke soort mensen hebben die veroorzaakt. Wonen nog scheef ook waarschijnlijk. Nee, ook die huurverhoging komt er niet. de EuSSr is het er ook nog mee eens. Let maar op. En de pVVDa schijt nu in z’n broek voor Brussel.

   (in antwoord op zo maar iemand)
   • Heldoppantoffels

    Nou nou nou nou, Peter toch! Niet iedereen over één kam scheren.

    Je hebt inderdaad witteboorden criminelen, maar zitten echt niet in de categorie boven 50.000,-, die zitten volgens mij een stuk hoger in salaris. Zelf verdien ik iets meer dan zo’n 80.000 pj en draag netjes met schijf 52% af aan de belastingdienst. Ik heb geen rekeningen op de kaaiman eilanden en los netjes mijn gehele hypotheek af binnen 30 jaar. Sparen doe ik niet, daar ben ik een te grote onbenul voor en bovendien geloof ik niet dat centjes ergens nog veilig zijn.

    Wat jij (net zoals ik) graag wil is een maatschappij waarin mensen een rechtvaardige behandeling mogen verwachten, transparante politiek die voor de belangen van hun burgers staat, die ingrijpen met wetgeving in het bedrijfsleven als deze te asociaal worden etc etc. En ja daar zijn we helaas nog lange niet…(oliemaatschappijen die technologie achterhouden, farmaceutische partijen die ons volstoppen met vergif via voedsel en medicijnen, banken….). het is werkelijk te treurig voor woorden! Van mij mag het hele systeem door de hoeven zakken en ik accepteer daarbij dat mijn zogenaamde ‘zekerheden’ komen te vervallen.

    Ik gun jou en iedereen een fijne eerlijke maatschappij en we kunnen het allemaal samen best bereiken hoor! Realiseer je dat de kleine kliek zoveel macht heeft als dat wij als massa toestaan….Er moeten alleen voldoende mensen ‘wakker’ worden.

    (in antwoord op Peter Smokers)
 8. Peter Smokers

  Dit zijn mensen die moeten het voorbeeld geven. Oh, ze hebben schijt aan de rest (lees: meerderheid) van de bevolking.

 9. Bert Hilhorst

  Parasieten van de Arbeid

 10. M Tex

  PvdA-ers zijn ratten.

  • dezer

   werken bij de PvdA en de VVD ,is een logische stap als je baan bij de Shell of het bank wezen ambieert .Dankzij de levendige lobby van Shell en de banksector , worden ontwikkelingen voor alternatieve brandstoffen en hervormingen van de banken systematisch en met veel succes tegen gehouden .We weten allemaal wie daar straks ,en nu al , voor moet opdraaien.

   (in antwoord op M Tex)

Reacties niet toegestaan