‘Familie van de president van Cyprus sluisde 21 miljoen naar Londen’

Een bedrijf dat in handen is van de schoonfamilie van de Cypriotische president Nicos Anastasiades heeft 21 miljoen doorgesluisd naar de Laiki Bank in Londen. Dat schrijft de Cypriotische krant Haravgni De krant, die gelieerd is aan de communistische AKEL-partij, meldt dat aan de vooravond van de cruciale vergadering van de Eurogroep, A. Loutsios & Sons Ltd het geld van Laiki Bank overmaakte naar Londen. Anastasiades doet de beschuldiging af als laster. ‘Het is niets anders dan een poging de mensen af te leiden van degenen die aansprakelijkheid zijn voor het faillissement van de staat.' Afgelopen vrijdag publiceerde de Griekse krant Ethnos een lijst van Cypriotische politici en bedrijven wier leningen bij Cypriotische banken werden kwijtgescholden. Dat gebeurde midden in de schuldencrisis die het land treft en waarvoor spaargelden worden belast. De lijst bevat de namen van politici van de grootste partijen van Cyprus (met uitzondering van de socialistische EDEK en de Groenen).

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Niegol

  Goh, Echt? Ik ben zooo verbaasd dat de rijksten zichzelf weer eens uit de wind houden…

 2. jan bosscher

  Het zijn net mensen, die Cyprioten

 3. Vogelbeest

  Dus met een salaris van 200.000 kun je 21.000.000 verdienen? Tjonge….

  • Buck Danny

   Beter lezen. Het gaat niet om geld van de president zelf, maar om geld van een bedrijf in handen van de schoonfamilie van de president.

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • John JohnN

    Nog erger dus Danny. Niet alleen graaien en maatregelen ontduiken, maar ook nog corrupt.

    (in antwoord op Buck Danny)
 4. John JohnN

  Naast alle treurigheid toch goed dat er zo’n lijst is. Verspreiden in alle EU landen aan alle financiële instellingen zou ik zeggen met een opdracht tot blokkeren! Dat kan, als het geld nog in de EU is, maar misschien is het allang verder gevlucht.
  Dan blijft alleen nog het zwakke: “: naming & shaming..”

Reacties niet toegestaan