Griekse neo-nazi’s willen de wereld veroveren

Het gaat goed met de Gouden Dageraad, de neo-fascistische partij van Griekenland. De partij wordt in verband gebracht met steeds openlijker geweld tegen alles en vooral iedereen die niet Grieks is, maar stijgt niettemin, of juist daardoor, steeds verder in de peilingen. Volgens de jongste peiling zou al 1 op de 9 Grieken op de Gouden Dageraad stemmen. De partij heeft al een kantoor geopend in Duitsland en heeft plannen om zich overal te gaan manifesteren waar Grieken wonen. Er zijn al banden met groepen Engelse neo-nazi's. Verspreid over heel Griekenland heeft de Gouden Dageraad kantoren geopend. Want behalve aan aanhang lijkt het de partij ook niet aan geld te ontbreken. Volgens de Guardian zou dat geld heel goed afkomstig kunnen zijn van vermogende Griekse ondernemers en bedrijven, die het gedachtengoed van de partij steunen.  

Bron(nen):   The Guardian      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Chiu

  l’Histoire se répète….

  • RhodBerth

   Nee hoor, de geschiedenis herhaalt zich nooit, ze rijmt hoogstens een beetje.
   De angst dat de geschiedenis zich herhaalt werkt zelfs zo verlammend, dat het tientallen jaren het Islam debat heeft lamgeslagen, en in feite nog steeds doet.

   (in antwoord op Chiu)
 2. Karel Kritisch

  Rare jongens, die Grieken.. daar staan ze de ‘stoere’ mannen in hun zelfgemaakte apepakjes. Om te huilen zo triest. Wat een losers.

 3. John JohnN

  Wereld veroveren? Dat leer ik niet uit het beeld van deze club van Hells Angels achtige figuren. Meer isolationisten, PVV in het kwadraat, uitzichtloos gedachtengoed.

 4. M Tex

  Wat een stel kinderen; de wereld veroveren!!! Ik zou zeggen probeer eerst je rekeningen te betalen zodat je niet bij de rest van de wereld hoeft te bedelen, sukkels. En snel ook voordat de kraan wordt dichtgedraaid. De helft van de Chinezen hoeft een keer een scheetje te laten om de Griekenland in de aardbol te doen verdwijnen. Armzalige idioten.

 5. Bert Hilhorst

  DE EU creëert oorlog gauw ontbinden voor de pleuris werkelijk uitbreekt.

Reacties niet toegestaan