Weer een Europese minister die een oplichter blijkt

Hij was de man achter de 75% belasting: rijkaards moesten in Frankrijk voelen dat het asociaal is om rijk te zijn. De staat ging afpakken wat die rijke mensen teveel verdienen. Maar de Franse minister van Begroting, Jérôme Cahuzac, maakte voor zichzeld een uitzondering: hij bleek zijn geld in veiligheid te hebben gebracht op buitendlanse rekeningen. Hij trad een paar weken geleden al af toen het gerucht over die rekeningen opdook. Maar toen zei hij nog dat het allemaal leugens waren Hij heeft dinsdag toch erkend een bankrekening in het buitenland te hebben gehad. Cahuzac weersprak maandenlang verontwaardigd berichten over een Zwitserse bankrekening, maar gaf dinsdag via twitter toe dat hij een rekening in een ander land had. De 60-jarige Cahuzac was plastisch chirurg en heeft een eigen kliniek in de Franse hoofdstad.

Bron(nen):   Zerohedge      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. bjhs

  Even controleren op spelfouten?

 2. PaulusJ

  De natuurwet van Socialistische zelfverrijking.
  Altijd zo geweest, altijd zo zijn.
  Socialisten hebben namelijk een uitzonderingspositie.
  Altijd zo geweest, altijd zo zijn.

  • Niegol

   Dat is echt niet aan socialisten voorbehouden. Mensen met macht maken daar nou eenmaal vaak misbruik van, rechts, links of midden. Er zijn genoeg voorbeelden van, ook in Nederland.

   (in antwoord op PaulusJ)
  • Jannie Ooms

   Een echte Pavlovreactie. Of u loopt met oogkleppen op.
   Of waren al die foute bankiers misschien socialist? En was het prominente VVD lid Jos van Reij dat misschien ook?
   Dat zou natuurlijk veel verklaren.

   (in antwoord op PaulusJ)
   • John JohnN

    Jos van Reij had veel gemeenschapszin voor zijn regio, dus misschien een omgeturnde socialist? En er wordt beweerd dat Hare Majesteit ook socialist is. Je weet maar nooit, ik steek er mijn hand niet meer voor in het vuur hoor, al sinds Wim Kok niet.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 3. Bert Hilhorst

  Bedriegers en oplichters zijn bij uitstek geschikt om politici te worden.
  Veel beloven en weinig geven doet de simpele burgers in vreugde leven.
  Overigens is een socialist, die zich verrijkt een grotere schoft dan een VVDer.

 4. John JohnN

  Een plastisch chirurg, had toch duidelijk moeten zijn. De hele dag bezig met lelijke dingen mooi te laten schijnen voor veel geld.

 5. MlCdB

  Weer? Welke ”Europese” minister dan nog meer? Volgens mij maakt hij belastingontwijkende bewegingen, net als bv onze prinses Christina. Tja… zal de eerste niet zijn en ook de laatste niet. Daarbij is het de neoliberale politiek die die gegraai in de hand werkt.

  • John JohnN

   Er betalen zoveel mensen GEEN belasting, behalve u…
   Daarom is er het woord “belastingontwijking” voor uitgevonden, een activiteit die door “integere” accountancy kan worden bedreven, zelfs de grootste drie onthouden zich er niet van. Maar het is natuurlijk gewoon hetzelfde als “belastingontduiking”, maar dat klinkt meteen zo crimineel, wat het eigenlijk ook is.
   Beatrix, en straks Willem A hebben daar geen kopzorgen over, die zijn gewoon belastingvrij zonder strafblad en zelfs niet ethisch betwist. Maar of dat klopt? Waarom betaalt een president wel belasting maar een gekroond hoofd niet? Ik snap het nog steeds niet, echt niet.

   (in antwoord op MlCdB)
 6. Har Davids

  Als het zo doorgaat, komt er binnenkort een rubriek gewijd aan integere èn competente politici. Een overzicht dat schrikbarend kort zal zijn.

Reacties niet toegestaan