PVV-plan: een maand lang de BTW opheffen

Om de economie op te peppen moet er in de maand juni geen btw worden geheven. Dat staat in een plan dat PVV-leider Geert Wilders donderdag presenteert.
Door een maand geen btw te heffen, worden alle producten en diensten goedkoper. Dat levert meer koopkracht op voor de burgers. De PVV wil de kosten dekken door het bedrag van 4,3 miljard euro dat Nederland dit jaar uitgeeft aan ontwikkelingshulp op zak te houden. Andere punten in het PVV-plan zijn: belastingverlaging, niet korten op pensioenen, de accijns op brandstof verlagen en meer wegen aanleggen. Ook wil de partij de hypotheekrenteaftrek volledig herstellen en de huren niet verder laten stijgen dan met de inflatie. De PVV wil verder de grenzen sluiten voor werknemers uit Oost-Europa en uit de EU stappen.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  En de PVV wil dat allemaal financieren met…?

  • IwanovKapotjeplov

   Staat in het artikel: “De PVV wil de kosten dekken door het bedrag van 4,3 miljard euro dat Nederland dit jaar uitgeeft aan ontwikkelingshulp op zak te houden.”

   Overigens is het hoge BTW tarief tegenwoordig 21%, geen 19%.

   (in antwoord op André Somers)
   • André Somers

    Dat is alleen die ene maand geen BTW. In de rest van het artikel (laatste paragraaf) staat nog een lange lijst plannen die veel geld kosten. Ik vraag me overigens af of je dat gaat redden met dat bedrag. Als je dit invoert, dan gaan mensen hun aankopen zoveel mogelijk uitstellen naar die periode, of vervroegen naar die ene maand. Aankopen uit omliggende maanden verschuiven dus naar de BTW-vrije maand, waarmee het gemiste bedrag aan BTW fors hoger zal liggen dan 1/12 van de BTW inkomsten per jaar. Die 4,3 miljard is zo’n 10% van de jaarlijkse BTW inkomsten, dus de ordegrootte van dat bedrag klopt wel.

    (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
   • Laurens ten Hagen

    Scheelt toch 10%…;-)

    (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
 2. Laurens ten Hagen

  19%? In welk tijdperk leeft de PVV?

 3. Kruisnet

  Ik mis het gratis bier nog

 4. Erwin

  De PVV heeft weer eens niet op zitten letten tijdens de economie colleges…..

  “belastingverlaging, niet korten op pensioenen, de accijns op brandstof verlagen en meer wegen aanleggen. Ook wil de partij de hypotheekrenteaftrek volledig herstellen en de huren niet verder laten stijgen dan met de inflatie”

  Als het niet om een grote partij zou gaan dan zou het nog grappig zijn ook.

Reacties niet toegestaan