‘Buitenlanders pikken niet onze banen, ze werken harder’

Ook in Engeland is veel gemor over buitenlanders. Ofwel omdat 'ze' niks doen en van uitkeringen leven ofwel omdat 'ze' onze banen inpikken. Boris Johnson, burgemeester van Londen, en getipt als de volgende premier, schrijft er over in de Daily Telegraph. Volgens hem zijn de Engelse kinderen verpest, gepamperd, lui gemaakt. Buitenlanders zijn veel vaker bereid om hard te werken, om hun handen vuil te maken, om een stapje harder te lopen. Engelse jongeren, schrijft Johnson, vragen zich vooral af wat hun rechten zijn, hoe laat het pauze is en wat ze betaald krijgen. Johnson zal met zijn stuk in de Telegraph geen vrienden maken onder de jeugd, maar wel onder heel veel Engelsen. Hij wordt steeds vaker genoemd als vervanger van David Cameron. De premier is ook in zijn eigen partij niet geliefd en de conservatieven denken niet dat ze met hem de komende verkiezingen kunnen winnen. De gedachte is dat Boris binnenkort via een tussentijdse verkiezing in het Lagerhuis komt en dan de strijd aangaat om de macht.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  en ze hebben lagere salariseisen

 2. Erwin

  Deze burgemeester heeft op zich wel gelijk, in Nederland zijn ook altijd de jonge autochtonen die lopen te klagen over werk- en rusttijden. Dat zul je bij Nederlanders met Turkse roots veel minder zien.

  “Ook in Engeland is veel gemor over buitenlanders. Ofwel omdat ‘ze’ niks doen en van uitkeringen leven ofwel omdat ‘ze’ onze banen inpikken.”

  Mooie contradictie overigens.

  • Loobs

   De buitenlanders in Engeland betreffen met name Polen en Pakistani’s. Mijn ervaring met de allochtonen hier is dat met name die van 35+ van aanpakken weten; de jongeren zijn allemaal één pot nat, waar ze ook vandaan komen. Wat overigens wel weer een bewijs is van goede integratie.

   (in antwoord op Erwin)
   • Erwin

    Met die twee groepen heb ik niet zoveel ervaring, wel met Nederlandse Turken en Marokkanen. Met name met jonge Turken is het prima werken, Marokkanen hebben zich inderdaad prima geïntegreerd zoals je dat mooi hebt verwoord.

    (in antwoord op Loobs)
 3. Kamikaazkop

  “Volgens hem zijn de Engelse kinderen verpest, gepamperd, lui gemaakt.”

  Hier in Nederland is het niet anders

 4. Loobs

  Als je het stuk van Boris leest, zie je dat hij met ‘buitenlanders’ ook daadwerkelijk buitenlanders bedoelt: gastarbeiders uit met name Polen, (waar je er inderdaad enorm veel van hebt, in Londen) die geen Britse nationaliteit hebben. Het is dus een andere discussie dan die over ‘allochtonen’ hier – kinderen van de zoveelste generatie die hier geboren en getogen zijn. In de UK worden die gewoon ‘Brits’ genoemd, en terecht natuurlijk.

 5. Edward_II

  Goh, nooit geweten dat Johnson zo’n racist is. Er zijn autochtone en allochtone parasieten en er zijn autochtone en allochtone harde werkers. Het heeft dus niet zozeer met ethniciteit te maken, maar vooral met de persoonlijke instelling van ieder individu.

  • RhodBerth

   Kennelijk heeft het wel met ethniciteit te maken.
   En uiteraard zullen er uitzonderingen zijn, maar op uitzonderingen kun je geen beleid maken.

   (in antwoord op Edward_II)
   • Edward_II

    Nee, Borretje wekt de _schijn_ dat het met etniciteit te maken heeft, maar hij onderbouwt dat nergens mee (behalve met holle retoriek) en de statistieken ondersteunen zijn aannames geenszins.

    (in antwoord op RhodBerth)

Reacties niet toegestaan