Wie veel geld verloor krijgt het Cypriotisch (en dus EU) paspoort cadeau

Wie meer dan 3 miljoen euro verloor in het recente bankendebacle kan een Cypriotisch paspoort ‘cadeau’ krijgen. Dat heeft president Nicolas Anastasiades aangekondigd. ‘Op die manier willen de Cyprioten vooral de pijn verzachten voor die Russen die het meest onder de genomen maatregelen geleden hebben,' zei de president volgens Express.   Met zo’n paspoort opent zich voor die Russen de poort tot de EU. De president bevestigde dat zijn regering zich over andere maatregelen beraadt om een gedeelte van de geleden verliezen voor spaarders, obligatiehouders en aandeelhouders te compenseren. 'Cyprus blijft hoe dan ook een internationale speler op financieel niveau en met name voor Russische bedrijven,' beloofde Anastiades.  

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. CHIU

  Conclusie: je kunt in de EU je paspoort en nationaliteit dus gewoon kopen. Net als in bepaalde landen in Afrika en in Midden Amerika.

 2. Ron Kersten

  Ik mag toch aannemen dat de EU hier een stokje voor steekt. Zijn die cyprioten nou helemaal belazerd? De politici in dat land zijn zo corrupt dat ze niet eens in de gaten hebben dat ze het EU-lidmaatschap gewoon verkopen onder de toonbank. Schandalige bende !

  • Loobs

   Ja, ik ben ook geschokt. Klaarblijkelijk heeft de EU daar dus geen wetgeving voor gemaakt? Wel voor, pak ‘m beet, het verkopen van een rauwmelks kaasje maar niet voor het verpatsen van ‘t lidmaatschap tot deze club? Rare toestand!

   (in antwoord op Ron Kersten)
  • John

   Zou er nog ergens een onafhankelijke rechter op Cyprus te vinden zijn die Anastiades veroordeelt wegens landverraad en belediging van de “bevriende EU staten”?

   (in antwoord op Ron Kersten)
 3. John

  Zijn ze nou helemaal belazerd? Als dank voor de redding zetten ze de EU achterdeur open voor de Moskouse mafia! Is dat soms de manier van Cypriotische wraakneming?

  • CHIU

   Die Moskouse club was al een tijdje geleden gearriveerd hoor. Gewoon door de voordeur. En nu zijn ze via het valluik weer afgevoerd. Op naar de volgende ‘safe haven’.

   (in antwoord op John)
 4. Vogelbeest

  Om 3 miljoen te verliezen moet je er tientallen hebben. Wat krijg je liever binnen als EU? Multimiljonairs die hun geld komen uitgeven, of arme sloebers die een uitkering zoeken?

 5. M Tex

  Met 3 miljoen kun je burger worden van welk land dan ook, laat dat Cypriotisch paspoort maar zitten.

Reacties niet toegestaan