Teeven nam geen maatregelen na waarschuwingsbrief afdeling Dolmatov

Gedetineerden van de Extra Zorg Afdeling in het detentiecentrum in Rotterdam schreven in januari een brandbrief aan staatssecretaris Teeven. Dat schrijft NRC. Op hun afdeling pleegde de Russische ingenieur Aleksandr Dolmatov in januari zelfmoord in zijn cel. Zijn medegedetineerden waarschuwden Teeven voor de slechte omstandigheden in hun centrum. Teeven liet een ambtenaar antwoorden. Strekking: de asielzoekers moesten niet zeuren. De brief is pikant: uit een onderzoek is gebleken dat er veel mankeerde aan de wijze waarop is omgesprongen met Dolmatov. Er is ook kritiek in dat onderzoek op de kwaliteit van het detentiecentrum. Teeven heeft die kritiek kennelijk eerder zonder eigen onderzoek weggewimpeld. Dat kan een rol gaan spelen bij de bepaling van zijn politieke lot.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. John

    Teeven is toch altijd de man van de stoere praat geweest (net als Opstelten trouwens). De fout op fout in het Dolmatov dossier zou door zijn ondergeschikten wel eens zijn geïnspireerd door de bekende attitude van deze staatssecretaris die zijn invloed niet zal hebben gemist.
    Het is goed als hij nu een toontje lager gaat “zingen”, maar formeel is hij natuurlijk zonder meer ook gewoon eindverantwoordelijk. Vult u maar in wat hij zou moeten doen:

Reacties niet toegestaan