Opstand in PvdA over illegalen

Binnen de PvdA zijn veel mensen, onder wie een aantal 'prominenten' boos over het voornemen van het kabinet om illegaal verblijf in Nederland strafbaar te stellen. Een reeks partijafdelingen en -prominenten vraagt PvdA-leider Samsom het regeerakkoord open te breken, de koers bij te stellen en het fundamentele partijbeginsel van 'het recht op een fatsoenlijk bestaan' in ere te herstellen. Dat bericht De Volkskrant. In een motie van de afdeling Den Haag, die wordt ondersteund door duizenden gewone leden, wethouders, burgemeesters, afdelingen en de Jonge Socialisten (JS), vraagt de achterban komende zaterdag op het partijcongres in Leeuwarden aan partijleider Samsom zich te bezinnen. Een petitie die zich tegen het plan keert is inmiddels ondertekend door onder anderen de oud-ministers Jan Pronk en Hedy d'Ancona, oud-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven en de raadsfracties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht. Het kabinet hoopt dat door illegaliteit strafbaar te stellen illegalen kiezen voor een ander land dan Nederland. Teeven: 'Het gaat erom dat illegaal verblijf zo onaantrekkelijk mogelijk wordt. Dan krijg je een verdrijvingseffect.' PvdA-leider Samsom stemde tijdens de formatieonderhandelingen met de VVD in met het plan. Het was een van de zogeheten ruilthema's. De PvdA kreeg er het kinderpardon voor minderjarige asielzoekers voor terug. 

Bron(nen):   De Volkskrant      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bert Hilhorst

  Het zou fijn ze als de PvdA leden en andere linkse lieden de kosten van de opvang van de illegalen voor hun rekening willen nemen, dat is pas solidariteit.

  • wezijnniethetzelfde

   ja, laten we het maar weer verengen van de ene groep naar de andere groep U, degene, die ws ook veel subsidie’s heeft gekregen of krijgt: babytje ( prikjes ), kleuter, peuter- L.O.,vervolgopleidingen, straks, als U heel oud bent krijgt U weer luiers door een minimum- loonster omgebonden. Wegen, zwembaden,huurhuis, woonhuis zijn ook een onderdeel, wat U in de schoot krijgt geworpen.etc. Begrijpt U wel dat de meeste illegalen geen criminelen zijn, maar hardwerkende “”uitgebuite” mensen die voor het thuisfront werken, kinderen, ouders etc.Begrijpt U wel dat deze mensen veelal in de meest rijke Gemeenten werken. De meeste Nederlanders zijn laf en niet autonoom in hun meningen. Kijk eens achterom!!!!!

   (in antwoord op Bert Hilhorst)
   • jantje uitnederland

    Ja dat klopt, omdat mijn ouders daar belasting voor hebben betaald. Tegenwoordig betaal je nog veel meer belasting omdat er jaarlijks veel mensen bijkomen waarbij de ouders dit niet hebben gedaan. Sterker het belastinggeld wordt met miljarden tegelijk weggegeven aan mensen met wie wij helemaal niets te maken hebben, behalve dat ze in dezelfde val van de Euro zijn gesjoemeld, Ook gaan er miljarden naar Egypte, de Gaza strook, Libië, terwijl het wel een feit is dat daar geen vrede vandaan zal komen voor Europa.
    Er wordt ook miljarden in holle vaten van banken gestopt die door hun eigen hebzucht ten onder gaan, sterker die nu wel weer vinden dat ze recht op bonussen hebben.

    (in antwoord op wezijnniethetzelfde)
  • wezijnniethetzelfde

   Nog even, dat linkse gemekker klopt ook niet meer, deze groepen zijn al tientallen jaren
   conservatief. Ga eens over uw eigen achterban nadenken!!!! Neem aan dat U die heeft!!!!!!

   (in antwoord op Bert Hilhorst)

Reacties niet toegestaan