Rutte: een van beste kabinetten sinds oorlog

Het huidige kabinet is wat personele samenstelling betreft 'een van de beste ministerraden sinds de Tweede Wereldoorlog'. Partijleider en premier Mark Rutte zei dat vrijdag bij de start van een tweedaags VVD-congres in Maarssen. Rutte wees op de sterke bewindslieden die de VVD levert, zoals minister Edith Schippers van Volksgezondheid en Henk Kamp van Economische Zaken. Maar hij prees ook PvdA-ministers als Jeroen Dijsselbloem (Financiën), Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken). Rutte noemde het begrijpelijk dat de VVD af en toe kritiek krijgt. Zij is de grootste partij 'en dat stelt eisen'. Bovendien regeert ze in economisch zware tijden. Volgens Rutte zijn de liberalen 'altijd bereid in moeilijke tijden te besturen'. Als de partij koers houdt, kan ze ook bij de Europese verkiezingen van volgend jaar de grootste worden, voorspelde hij.

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. addicoco

  “Rutte wees op de sterke bewindslieden die de VVD levert, zoals staatssecretaris Weekers en staatssecretaris Dijksma”

  • Templein

   Ik denk dat Sharon Dijksma het juist heel goed doet. Die moet heel wat opknappen wat Bleeker verpest heeft.

   Overigens voel ik nostalgie naar mannen als Lubbers, die zichzelf nooit op deze manier op de troon hesen. Zij zeiden: ‘De geschiedenis zal uitwijzen wat ik en ons kabinet hebben betekend voor ons land.’

   Rutte heeft bij Unilever gewerkt en gebruikt nog steeds de daar geleerde reclametaal. Hij zal Becel altijd veeeeel beter vinden dan olijfolie. Die olie krijgen we uit de natuur, daar verdient Unilever niks aan, dus deugt het niet.

   (in antwoord op addicoco)
 2. Erwin

  haha lekker objectief van de heer Rutte.

 3. erik smit

  Hij heeft ze niet eens allemaal meegemaakt. Bij lange na niet.

 4. Prikker

  Mark begint nogal wat megalomane trekjes te vertonen…

 5. AT

  Wij van WC-eend…

 6. Dead Silence

  Van de onderkant denk ik dat Markske bedoeld. De man is aan de speed. Kan niet anders.

 7. Han

  Moet je toch toegeven dat hij volkomen gelijk heeft. Er is geen kabinet geweest dat zo efficient en vlot de Nederlandse burger en maatschapij heeft weten uit te kleden.

 8. zo maar iemand

  Volgens Rutte zijn de liberalen ‘altijd bereid in moeilijke tijden te besturen’. Volgens mij zijn liberalen altijd bereid het leven van paupers extra zuur te maken.

 9. Gerardus Molema

  Sterke bewindslieden? ……en waarom moest Rutte deze zogenaamde sterke bewindslieden de hand boven het hoofd houden toen hij vandaag opmerkte dat de motie’s van wantrouwen tegen hen de afgelopen tijd, wat hem betreft, onterecht waren? Rutte heeft bij zijn eigen achterban al lang afgedaan en zijn kiezers van weleer zien de grote liberale belofte van toen met het ziekenfondsbrilletje en zijn (linkse) scheve scheiding in het dunne haar, liever vandaag nog dan morgen, zijn biezen pakken. De platte koe-handelsbetrekkingen met de (gewezen) sociaal democraten zijn menig VVD stemmer een doorn in het op zichzelf gerichtte oog. Ook zij zien dat hij aan Samsom, tal van verkiezingsbeloftes aan de spreekwoordelijke rode duivel heeft verkocht. Schrale troost is dat voor Samsom hetzelfde geldt, zij het omgekeerd. Beide partijen zullen de rekening gepresenteerd krijgen bij de eerst volgende verkiezingen. De schandalen met andere ‘sterke bewindslieden’, van Rey (corruptie), Albayrak(COA en zelfverrijking), Hermans (falend toezicht COA/meavita), Hooijmaaijers(omkopping/valsheid in geschrifte/witwas), Huffnagel(onkostenvergoedingen), Hulman(declaraties), Kroes(affaire Paarlberg en zijn witwas/oplichting/heling praktijken), Nijpels/Zalm(falend toezicht DSB), Offermans (corruptie), Sint Truiden(belasting ontduiking) en last but not least mevr. Verver die als Zonnekoningin maar deed waar ze zin in had, nog buiten beschouwing latend. Met de vriendelijke groeten van de VVD die verantwoordelijkheid neemt in moeilijke (en makkelijke) tijden…..(vooral in het eigen belang ,maar dat terzijde).

 10. Karel

  Ja, ik vind me zelf ook bijzonder goed.

Reacties niet toegestaan