Jos van Rey: ‘het was een politieke afrekening’

Een ding blijft in het interview van anderhalve pagina in De Telegraaf met Jos van Rey onduidelijk: is hij corrupt? Want daarover gaat het verhaal niet Wat wel duidelijk wordt is dat hij boos is op het Openbaar Ministerie („Dit apparaat is een staat in de staat geworden.”) en de politiek. Van Rey heeft van de politie gehoord dat de toenmalige bewindslieden Opstelten (VVD) en Spies (CDA) hun goedkeuring hebben verleend aan de inval van de rijksrecherche. In dat geval is volgens hem sprake van een politieke afrekening. Van Rey vindt dat een strafrechtelijk onderzoek binnen een redelijke termijn duidelijk moet maken of iemand al dan niet wordt vervolgd. „Mijn familie en ik kunnen nu geen normaal leven leiden omdat ik niet weet wat me te wachten staat.” "Ik heb niets te verbergen”, zegt hij. Het gaat hem om de wijze waarop justitie ’als een losgeslagen bende’ tekeer gaat. En met een tunnelvisie: „Ik ben bij voorbaat schuldig. Een andere mogelijkheid is er voor justitie kennelijk niet.” Maar hij geeft niet op. Uit liefde voor de stad. "Ik laat mijn stad, mien leef Remunj , niet in de steek. Jos loopt niet weg voor problemen. Juist nu niet.”    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. zo maar iemand

  Politieke afrekening tussen Opstelten (VVD) en Van Rey (VVD)? Terwijl hij door iemand bij het OM getipt was dat er een inval kwam, ongetwijfeld ook een VVD-er…

 2. kletsmajoor

  Hij gebruikt dezelfde redeneringen als Berlusconi. Hij gaat vol in de aanval en lijkt niet te kunnen denken: zou ik misschien toch iets gedaan hebben dat achteraf gezien niet zuiver was?

  • JOHNN

   Vaak ben ik het met je oneens, maar in dit geval zie ik ook die parallellen van geloof in eigen onfeilbaarheid en ‘het beste voor volk en vaderland’. Alleen is er nog niets bekend van bunga-bunga feestjes.

   (in antwoord op kletsmajoor)

Reacties niet toegestaan