Tsunami hulpgeld kwam terecht bij schildpadden, wijn en kaas

Meer dan een miljard van de hulpgelden na de tsunami van 11 maart 211 kwam niet terecht bij tsunami-slachtoffers, maar bij allerlei hobbies van lokale politici, meldt het Australische ABC News. Er was al bekend dat er ramp-geld was gestopt in het omstreden walvisproject van Japan, maar het blijkt erger. Volgens berichten in de krant Asahi werd het geld niet alleen aan andere zaken besteed, maar ook in andere delen van Japan. Zo werd 3 miljoen yen uitgetrokken om schildpadden te tellen die op een eiland aan land kwamen. Ze moesten verder niets doen, alleen tellen. Volgens de krant werd het tsunami-fonds verder nog gebruikt om een restaurantgids op te stellen in Aichi, om kaas en wijn te promoten en om folders te publiceren die het veilig gebruik van internet en gsm's aanmoedigen in de omgeving van Mie. In Tottri werd geld uitgetrokken om een lokale zang- en dansgroep te promoten.
Japan werd op 11 maart 2011 getroffen door een aardbeving met een kracht van 9,0, gevolgd door een tsunami. De tsunamiveroorzaakte een nucleaire ramp in Fukushima, waar een groot deel van de omgeving werd blootgesteld aan levensgevaarlijke stralingen. Bijna 19.000 mensen lieten hun leven.
 

Bron(nen):   ABC      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Zo gaat dat met al die inzamelacties en hulpgelden. Afrika, Haiti, Indonesie, Japan. Gratis geld, beheert door parasieten. Wegsluizen van miljoenen is makkelijk, er is nauwelijks controle. Na inzameling hoor je nooit meer iets over bestedingen.

 2. dhhk

  Ik voer even een donatie stop in.

 3. Ben Bruggink

  jarenlang wat zeg ik deciania lang bekend dat geld donaties bij de rijken terecht komen.

  in de jaren 70 is toen zelfs al het gedoneerde voedsel opgekocht voor weinig geld door rijken en duur in de verkoop geplaats de arme lokale bevolking kon die prijzen niet betalen en bleven honger hebben.
  dit is slechts een van de vele voorbeelden.

 4. catchit64

  De boel bedonderen is van alle tijden. Ik heb voor het laatst gegeven voor de ramp in Haiti maar toen ik las dat het grootste deel van het geld niet op de juiste plaats terecht kwam heb ik me voorgenomen niks meer te geven. Noem het egoistisch maar zakkenvullers spekken is niet mijn ding.

 5. FritzTheCat

  Nou en…….

Reacties niet toegestaan