Ambtenaren vallen Teeven af: enkelbandplan deugt niet

Ambtenaren van het ministerie van Veiligheid en Justitie hebben harde kritiek op hun 'eigen' staatssecretaris Fred Teeven, zo meldt het AD woensdag. Die kritiek staat in een ambtelijk stuk dat een van de ambtenaren blijkbaar naar het AD heeft laten lekken. In dat stuk staat dat Teeven zijn plannen om celstraffen te vervangen door elektronisch huisarrest met een enkelband onrealistisch snel wil invoeren. Teeven schat volgens zijn ambtenaren de besparingen door het gebruik van de enkelband veel te hoog in. Waarschuwingen van het ambtelijk apparaat zou hij negeren. Het AD baseert zich op een interne notitie. In dat stuk, afkomstig van de Directie Controle, Bedrijfsvoering en Juridische Zaken, staat dat de beoogde bezuiniging van 92 miljoen euro waarschijnlijk nooit bereikt wordt. Elektrische detentie zou in sommige gevallen zelfs per saldo geld gaan kosten.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. JOHNN

    Ik hoorde hem gisteren nog de voorstellen (nachtdetentie) van de gevangenisdirecties afwijzen. “Zijn ambtenaren” waren deskundiger.
    Hoe deskundig is deze helft van het komische duo dat onze rechtsstaat beheer(s)t?

  2. catchit64

    Eerst bezuinigd deze regering de hele economie naar de Filistijnen, vervolgens worden de boeven los gelaten… what’s next

Reacties niet toegestaan