Rechter wil weten: hoe erg loog Albayrak over prive ritten met haar dienstauto

Meer onderzoek moet duidelijk maken of Nurten Albayrak de waarheid heeft gesproken over het privé-gebruik van haar dienstauto. Albayrak had de dienstauto toen zij directeur was van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Daar is ze ontslagen nadat ze in het najaar van 2011 in opspraak was gekomen toen medewerkers in de media over haar en het werkklimaat hadden geklaagd. De chauffeur en de secretaresse van Albayrak hebben gezegd dat zij nepafspraken in de digitale agenda zetten om te verdoezelen dat Albayrak de auto voor privédoeleinden gebruikte. Albayrak ontkent dat dat is gebeurd. De rechtbank wil nu meer informatie hebben voordat ze een uitspraak kan doen over onder meer de ontslagvergoeding voor Albayrak. Er lopen twee zaken rond haar ontslag. De ene gaat erom of het ontslag terecht was en of Albayrak recht heeft op een ontslagvergoeding. De andere zaak gaat om de vraag of het COA een dwangsom moet betalen omdat het de ex-directeur niet tot het werk heeft toegelaten. Albayrak wil 5000 euro voor elke dag die ze niet bij haar werkplek kon. In deze zaak gaat het om in totaal 610.000 euro. Een commissie die onderzoek deed naar de handel en wandel van Albayrak bij het COA, concludeerde niet alleen dat Albayrak de dienstauto verkeerd gebruikte, maar ook dat ze een lager salaris opgaf dan dat ze daadwerkelijk kreeg. Daarmee zat ze boven de balkenendenorm. Daarnaast concludeerde de commissie dat er onder leiding van Albayrak sprake was van een verdeel-en-heerscultuur.

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FritzTheCat

  Enkeltje Syrië voor deze gore graai-moslim……………..

 2. JOHNN

  Deze vrouw is een schande voor met haar verwante nieuwe Nederlanders, waarop haar gedrag afstraalt. Geen enkele openbare functie meer.

 3. JOHNN

  Kun je mij uitleggen waarom Albayrak naar Syrië moet? Omdat jij een ‘gore cyperse kat’ bent?

 4. iembam

  Dit is puberaal, kinderachtig en haatdragend. Heb je echt niets constructiefs bij te dragen?

 5. Herb

  Deze vrouw is compleet geintegreerd, geassimileerd en belijdend lid van het old-boys-we-regelen-het-goed-voor-onszelf-club. En ze is gepakt, da’s haar enige echte fout 😉

 6. catchit64

  Beste FritzTheCat, ga ergens anders je vuil spuwen want alle bijdragen van jou tot nu toe zijn haatdragend, puberaal en kwetsend en daar zitten we hier niet op te wachten.

 7. Spiegelbeeld

  Het is gewoon fout wat ze gedaan heeft. Het heeft niks met de Islam te maken. Ze heeft zich tegen de Islamitische principes gedragen.

  Sterker nog als ze een “ware” moslim was, dan had ze dat zeker niet gedaan, want ze heeft gewoon op papier gelogen. En ze kent geen liefde. Ook de gesuggereerde werkklimaat van verdeel en heers laat dat zien.

  Terwijl de Islam zegt leef met liefde en dus creëer een werkklimaat van harmonie en vrede, samen elkaar steunen. Ze heeft aan zichzelf gedacht toen ze de auto voor privédoeleinden had gebruikt. Terwijl de Islam zegt denk aan de medemens en vergeet jezelf totaal voer de innerlijke jihad(strijd) en vecht tegen jezelf en je verlangen om de auto voor privédoeleinden te gebruiken. Vecht tegen je ego(je IK/zelfzuchtigheid/).

  • Genuine_Defector

   Ewf….

   Islam predikt geen liefde (of vrede).
   Islam zegt ook niets over het helpen van de medemens, wel iets over het helpen van de medemoslim. En dat creëren van ‘een werkklimaat van harmonie en vrede en elkaar samen steunen’ zuigt u natuurlijk verder uit de grote duim.

   De Jihad is verder natuurlijk niet (alleen) innerlijk. Dat hebben we allemaal al meerdere malen (te veel) kunnen zien. Tenzij je oogkleppen op hebt, durft niemand nog te beweren dat jihad iets innerlijks is.

   Verder ben ik het wel met u eens dat het in dit geval verder niet zo veel met de islam van doen heeft. Eerder met fout gedrag dat blijkbaar eerder regel dan uitzondering is bij lieden in dit soort posities.

   Het probleem is (mede) dat mensen die kiezen voor een loopbaan in (semi-)publieke functies en de politiek doorgaans niet de meest bekwame zijn. Kijk maar eens naar je eigen lokale politieke vertegenwoordigers. Ik durf er gif op in te nemen dat de gemeenteraad en het college van B&W bij allen van u stikt van de incapabelen. Dat komt doorgaans omdat mensen met talent niet voor (semi-)publieke, politieke of overheidsfuncties kiezen, maar het bedrijfsleven in willen. Dat is volkomen terecht natuurlijk verder. Maar het betekent wel dat je uiteindelijk een grote laag incapabele, corrupte en onfatsoenlijke bestuurders krijgt. Graaiers, fout declareergedrag, onwetendheid, en – zoals hierboven – lieden die denken dat ze god zijn. Ik vrees dat we er nooit vanaf zullen komen.

   (in antwoord op Spiegelbeeld)
   • Dead Silence

    Ik geef je een tripple stift voor dit bericht!

    (in antwoord op Genuine_Defector)
   • Spiegelbeeld

    Eindelijk zijn wij het eens in ieder geval hier heeft de Islam niets mee te maken en is het gewoon een naar menselijk trekje.

    Ik ben het volledig met je eens wat je in de 3e alinea schrijft en een deel met je wat je in de 4e alinea schrijft. Hoewel er ook gewoon integere mensen in de politiek zullen zitten met talent. Je kiest een baan bij de overheid( tenminste sommigen dan) omdat je iets voor je land kan betekenen of omdat je maatschappelijk betrokken bent. En er zijn er altijd wel rotte appels erbij.

    Waar ik het pertinent mee oneens ben met je zijn de 1e en 2e alinea.

    Islam predikt namelijk wel vrede en liefde. Zonder liefde kun je zoveel goede daden doen zoveel mensen doden zoveel aanslagen plegen als je wil. Je zal dan toch naar de hel gaan. Want zonder liefde is er geen Islam. Dan kun je niet spreken over Islam. Liefde is de essentie van het geloof. En als je dat volgt en dus praktiseert dan zul je automatisch ook op je werk wat ik zei in harmonie met elkaar samenwerken . En dus als zij wel naar de Islam had geleefd en dat ook op haar werk praktiseerde was er geen verdeel en heers cultuur, maar een harmonieuze cultuur.
    Dat is immers het gevolg van Liefde

    Er zijn 2 soorten jihad. De innerlijke is de grootste en de moeilijkste en dat wordt ook wel de Grote Jihad genoemd. Namelijk tegen je instincten vechten tegen je ego vechten. En niet aan je zelf en de “Ik” denken. Daar ligt de nadruk op voor de moslim. En als zij de Islam goed gepraktiseerd had op haar werk, dan had zij niet de auto voor privé doeleinden(voor haar Ik/ego) gebruikt.

    En de moslim is verplicht om de medemens te helpen, welk geloof hij ook aanhangt.

    Ken de Islam voordat je onzin uitkraamt!

    Maar goed dat we voor een deel wel eens zijn!

    (in antwoord op Genuine_Defector)
    • Cornelis Berend

     Het is een misvatting dat er ook maar één enkele religie zou die die liefde predikt, of beter voorstaat. Want dat ‘prediken’ zijn de schaapskleren van de wolf.

     (in antwoord op Spiegelbeeld)

Reacties niet toegestaan