Je hond uitlaten is strafbaar in Iran

Het Iraanse godgegeven regime vindt overal iets van, dus ook van honden. En honden zijn fout. Om te beginnen zijn ze onrein. In 2011 werd al een overwogen om het hebben van een hond te criminaliseren, maar daarvan is toen afgezien. Niettemin wordt door de leiders het hebben van een hond gezien als 'een cultureel probleem, een blinde imitatie van de ordinaire westerse cultuur'. Een hoge geestelijke zei in 2010: "Veel westerlingen houden meer van hun hond dan van hun partner of hun kinderen." De nieuwe maatregel bant de hond niet uit. Maar hij (of zij) moet wel verdwijnen uit het straatbeeld. Je bent strafbaar als je je hond uitlaat en ook als het beest in je auto wordt aangetroffen. Volgens een Iraanse dierenorganisatie zijn al een heleboel honden 'gearresteerd' en afgevoerd naar onbekende plaatsen. Volgens die organisatie is de poging de hond te verdrijven uit Iran dit keer serieuzer dan in het verleden. Zo mag er ook geen reklame meer worden gemaakt voor huisdierenproducten Hondeneigenaren wachten nu op het donker om stiekem hun hond uit te laten. Overigens kun je in Teheran nog overal honden kopen.

Bron(nen):   Daily Mail      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Honden, mits in goede handen, zijn zo’n beetje de beste vrienden die de mens kan hebben. Ik heb zelf geen honden. Maar mocht ik ooit islamitische buren krijgen, dan zal ik een flinke roedel heroverwegen. Misschien start ik dan wel mijn eigen kennel in de achtertuin.

  Honden onrein vinden is voor mij andermaal een teken hoe achterlijk een religie kan zijn. De liefde, het geluk, het plezier en zelfs de bescherming die zo’n viervoeter geeft zijn van onschatbare waarde. Hoe kun je daar nou tegen zijn?

  Dit geldt overigens niet voor de idioot in de buurt die afgelopen week zijn hond meerdere keren om 3:00 uur ‘s nachts naar buiten liet en de buurt weer eens bij elkaar liet blaffen.

  • Spiegelbeeld

   Tjongejonge wat een leven moet je dan hebben. Alleen maar om moslims te pesten neem jij een hond. Gatver!

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • disqus_cDEBEY6Kl8

    Neem jij een varken.

    (in antwoord op Spiegelbeeld)
   • Calhoun84

    Ik ben het met je eens dat het kinderachtig zou zijn om een kennel te beginnen wanneer je islamitische buren krijgt, maar ik neem aan dat hij dat ook niet helemaal serieus bedoelde. Voor de rest van zijn verhaal heeft hij natuurlijk gelijk. Voor landbouw, hoeden en jagen mogen moslims overigens gewoon honden hebben dus is het net zo kinderachtig wanneer je zou vallen over de honden van de buren.

    Het zou zo moeten zijn, in Iran en Nederland, dat een ieder vrij is om een hond te nemen maar dat je een ander daar niet mee lastig mag vallen. Als een hond, als huisdier, in het huis van een moslim is dan is zijn huis 40 dagen onrein maar daarom kan de buurman nog wel een hond hebben?

    (in antwoord op Spiegelbeeld)
    • disqus_cDEBEY6Kl8

     40 dagen onrein?. wat is dat voor een idioot gezwam. graag een wetenschappelijke onderbouwing van dit soort nonsens.

     (in antwoord op Calhoun84)
    • Spiegelbeeld

     Ik ben het met je eens dat is een persoonlijk iets. De staat moet zich niet bemoeien met het persoonlijke leven van mensen. Religie en staat kunnen horen gescheiden te zijn naar mijn mening. Religie is iets persoonlijks, daar hoef je andere mensen niet lastig mee te vallen.

     (in antwoord op Calhoun84)
    • Genuine_Defector

     Natuurlijk bedoel ik het niet serieus. Ik wil zo min mogelijk verantwoordelijkheid dragen voor anderen. Geen kinderen, maar dus ook bijvoorbeeld geen honden. Neemt niet weg dat ik verder gek op honden ben.

     U noemt verder de landbouw e.d. Daar wilde ik nog aan toevoegen dat de band tussen hond en mens ouder is dan welk sprookjesgeloof dan ook. Die band gaat veel en veel verder terug dan het ontstaan van welke hedendaagse religie op aarde dan ook. Die band gaat zelfs nog verder terug dan het begin van de aarde volgens diezelfde religies. Dus tja, daar ontstaat dan weer een probleem. Want Spiegel zal zeggen dat dat helemaal niet mogelijk is. Maar ja, verstandige mensen weten wel beter.

     Die band tussen hond en mens heeft voor mij – als ongelovig persoon – iets magisch. Een a-religieus wonder zo u wilt. Die oeroude band vervolgens bagatelliseren omdat de hond een onrein dier zou zijn, kan ik simpelweg niet bevatten. Het gaat mijn verstand te boven. En ik wil deze wereld zo graag begrijpen. Maar het is niet zelden de mens, of beter verzinsels van de mens, die dat belemmeren.

     (in antwoord op Calhoun84)
 2. Karel Kritisch

  ‘ordinaire westerse cultuur’? Nee dode mensen laten een bungelen aan een bouwkraan is lekker verheven..

 3. JOHNN

  Er is weinig nodig om Achmedinejad te schofferen. Maar zijn (regiem)dagen lopen op hun eind.

 4. Har Davids

  Het feit dat er Iranezen zijn die tòch een hond houden, geeft toch wel hoop. Je kunt er uit op maken dat niet iedereen in dat land een doorgedraaide fundamentalist is, en dat vergeten we wel eens.

 5. Loobs

  Het spreekt boekdelen als een regime zich met dit soort dingen gaat bemoeien… Och arme, wat moeten mensen zich opgesloten voelen in dat land. En wat dank ik God, Allah, Jahweh, Apollo, Krishna, Hera, Vishnoe, Pan, in willekeurige volgorde, op mijn blote knietjes dat ik hier ben geboren.

 6. disqus_cDEBEY6Kl8

  Begrijp er niks van, veel van die ayatollahs hebben ook een hondenkop.

 7. johandevri

  Persoonlijk denk ik dat het draagvlak voor de ayatollas en hun regime flink begint weg te kwijnen daar in Iran. Het zou me niets verbazen als we binnen 1-2 jaar dezelfde beelden zien uit teheran zoals we die nu zien vanuit Syrie..!! De gewone moslim in de straat moet niks hebben van dit soort “regeringen”. Ze worden daar ook steeds mondiger…mn de vrouwen. Mark my words.

Reacties niet toegestaan