Nieuw interview Snowden: ‘Ik ben geen held en geen verrader. Ik ben Amerikaan”

Waar klokkenluider Edward Snwoden zich precies bevindt is niet bekend, maar het is ergens in Hong Kong en de beste krant van daar, de South China Morning Post weet blijkbaar waar. Want de krant publiceert vandaag het eerste deel van een interview. Snowden, die blijkbaar heeft gezien dat sommigen vinden dan hij een held is en anderen hem verwijten een verrader te zijn, zegt in dat interview dat hij geen van beide is. "I'm neither traitor nor hero. I'm an American." Blijkbaar vertrouwt hij zichzelf toe aan de rechterlijke macht van Hong Kong. "Ik ben niet hierheen gegaan om me te verbergen voor justitie, maar om een misdaad aan de kaak te stellen. Mijn bedoeling is om de rechters en het volk van Hong Kong te laten oordelen over mijn lot. Ik heb geen reden om aan het systeem van Hong Kong te twijfelen." De krant kondigt nieuwe afleveringen van het interview aan en nieuwe explosieve onthullingen over de spionage activiteiten van de VS

Bron(nen):   South China Morning Post      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Voor mij is hij een held van burgerrechten. Er is geen excuus voor dergelijke ‘afluisterpraktijken’.

  Ook ik heb niets te verbergen en juist daarom wil ik anoniem kunnen zijn voor iedereen!!

  • RhodBerth

   Je kunt nooit anoniem zijn.
   Als je naar buiten gaat ben je niet anoniem, en als je het internet opgaat ben je ook niet anoniem.

   Momenteel worden al jouw gegevens al gezien door je internet provider, door de websites die je bezoekt, de personen die het verkeer aflezen, de providers van de personen met wie je e-mail, en waarschijnlijk nog veel meer.

   Verder stopt de gemiddelde burger zoveel privacy gevoelige gegevens op internet en waar dan ook, dat het gebeuren van de overheid daarbij vergeleken een peulenschil is.

   De overheid moet de burger beschermen, en heeft daar informatie voor nodig. Die informatie wordt gewoon machinaal doorzocht.

   Ik zou me het minst zorgen maken over wat de overheid van je weet. Ik zou me pas zorgen gaan maken over wat je ‘vrienden’ op facebook van je weten, wat je provider van je weet, je verzekeraar, de terroristen, de chinese overheid, google, facebook en dat soort bedrijven, wat de sites die je bezoekt van je weten, zeker als het malafide of ‘grijze’ sites zijn.

   DAAR zou ik me zorgen om maken.
   Niet over wat de overheid van je weet.

   Maar meestal is het lekkerder om paranoide op de overheid af te geven.

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
 2. catchit64

  ‘Ik ben geen held en geen verrader. Ik ben Amerikaan” en vanaf nu een vogelvrije schietschijf van de geheime diensten.

Reacties niet toegestaan