Turks PvdA kamerlid Öztürk vindt geweld in zijn land nogal meevallen

PvdA-Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk uit Roermond vindt het geweld dat de Turkse regering momenteel gebruikt 'wel meevallen' in vergelijking met andere landen. Dat zei het van oorsprong Turkse Tweede Kamerlid tijdens het L1-radioprogramma De Stemming. Volgens Öztürk werd er recent in Londen en tijdens de inhuldiging van koningin Beatrix in 1980 eveneens veel geweld gebruikt. Hij keurde het geweld in de Turkse hoofdstad tijdens het interview niet goed, maar nam er ook geen afstand van.  

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ihsan

  Dit soort mensen hoort niet in Nederland thuis.

  • Blabla

   Deze heer Öztürk zou minder Turkse nieuws moeten bekijken want dat is nogal gecensureerd. Ik zou zeggen neem is een kijkje..
   Maar waarschijnlijk is de heer Öztürk een verwante AKP aanhanger…

   (in antwoord op Ihsan)
   • Erik

    Als deze rellen 15 à 20 jaar geleden hadden plaatsgevonden had het Turkse leger de mitrailleur er op gezet, en had het bloed door de straten gestroomd.
    Ze hebben 2 weken geprotesteerd, de hele wereld weet nu van dat parkje, de politie heeft ze de eerste tijd met rust gelaten, en nu is het mooi geweest.

    (in antwoord op Blabla)
  • Bieter

   iedereen hoort in Nederland thuis, alleen hoeft niet iedereen het met elkaar eens te zijn.

   (in antwoord op Ihsan)
 2. kletsmajoor

  Het lijkt wel of hij alleen maar naar het beeld kijkt -mensen die vechten met de ME- zonder zich te verdiepen in wat hen drijft en of ze een punt hebben.

 3. Dead Silence

  Wat dit niet dat stuk halalvlees dat tegen de stroming zwom? In ieder geval is het niet pluis in zijn hoofd. Maar goed, hij zit in de Tweede Kamer en dat kunnen we tegenwoordig per definitie niet meer serieus nemen. De Tweede Kamer is de springplank naar het riool zou ik zeggen.

 4. Diederdick

  Vielen er tijdens de kroning in 1980 ook vijf doden?
  En in vergelijking met andere landen als Noord Korea, Syrië en Soedan valt het geweld best mee…

 5. Bert

  PvdA-Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk ,waar kennen we die ook alweer van ? Juist,van het smerige spelletrje rond PVV’er Cor Bosman http://www.nu.nl/politiek/2714178/pvver-limburg-fractie-gezet-turks-varken.html

 6. kletsmajoor

  Nu ik de titel nog eens lees… Hoezo zijn land? Öztürk is toch een Nederlander? Hij zit tenslotte in het Nederlandse parlement. Het land van z’n ouders of grootouders zullen ze bedoelen.

 7. Mo Meta

  Ik vind het geweld niet meevallen, vind geweld nooit meevallen. Maar deze meneer heeft wel een punt dat het groot nieuws is in de Westerse wereld en dat er gesproken wordt over democratie en andere grote idealen maar waarom is dat? Zo werd er niet gesproken over het met veel geweld neerslaan van hardnekkige protesten in Engeland, Japan, Spanje (vooral Spanje ja) en onlangs nog in Utrecht tijdens de krakersrellen.

  • Ihsan

   Nou ik heb die krakers ‘rellen’ gezien hier in Utrecht, en dat valt in het niet bij de genocide op demonstranten die in Turkije plaats vind.

   (in antwoord op Mo Meta)
   • Mo Meta

    Je gebruikt het woord “genocide”, daarmee diskwalificeer je je in deze discussie. Het is erg wat daar gebeurd, maar doe even normaal wil je.

    (in antwoord op Ihsan)
    • Ihsan

     Nou zoals die AKP beesten lynchpartijen hebben georganiseerd in Rize, dat noem ik een genocide. De hele wereld heeft kunnen zien hoe deze dieren uit zijn op bloedvergieten.

     (in antwoord op Mo Meta)

Reacties niet toegestaan