Dit is het luxe jacht van Kim Jung Un

Volgens de boycot van de Verenigde Naties mogen er geen luxe goederen meer Noord Korea in. We wisten al dat dat blijkbaar niet geldt voor de dure cognac en wijnen waar de top in het arme land zo van houdt. Maar blijkbaar is er ook een peperduur jacht door de controle geslopen.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Als er al een land is waar het Westen zou moeten ingrijpen, dan is het dit land. De bevolking zou ons daadwerkelijk dankbaar zijn, i.p.v. ons te haten. Een schrijnende en onbegrijpelijke situatie. Ik hoop dat ik in mijn leven die Kim en zijn hele kliek nog eens aan de strop zie bungelen.

  • Dutchy

   De bevolking is ruim 60 jaar geleerd om het westen en zeker de Amerikanen te haten en bovendien zijn ze zo geïndoctrineerd dat zij de leider van het land vereren. Weet niet of zij dit echt zo zullen waarderen, uiteindelijk wel denk ik, maar het zal niet zonder slag of stoot gaan.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • Opzeeland

    Dit was inderdaad tot ongeveer 20 jaar geleden zo.
    Inmiddels weten de meeste Noord Koreanen heel goed dat The Great Leader niet Goddelijk is, het buitenland (vooral China) veel en veel rijker is en dat veel eigenschappen van het Kapitalisme positief zijn

    (in antwoord op Dutchy)
   • Guest

    Maar in tegenstelling tot andere delen van de wereld, komt die haat niet voort uit (eeuwenlange) geïndoctrineerde religieuze waanzin. Weliswaar komt het vanuit een haatdragende ideologie, maar anders dan bij religie, zullen welvaartstoename en bevrijding waarschijnlijk sneller leiden tot een ander, verhelderend inzicht. Het is makkelijker af te stappen van iets dat niet goddelijk is, zeker als het jezelf en je land ten goede komt. Of anders gezegd, ik denk dat je daar sneller daadwerkelijk als bevrijder zult worden gezien.

    Dat het tijd zal kosten, lijkt me we verder wel zo evident en logisch. Dat zal ik niet ontkennen. Sterker nog, er zijn waarschijnlijk Noord-Koreanen die zo’n verandering niet eens aan zullen kunnen, getuige enkele beschrijvingen van vluchtelingen. Vooral in kampen of afgesloten delen van het land weten mensen nauwelijks of soms zelf niet wat er buiten hun eigen land speelt.

    (in antwoord op Dutchy)

Reacties niet toegestaan