Ingrid Betancourt gaat scheiden

Acht maanden na haar spectaculaire bevrijding uit handen van Colombiaanse guerrillastrijders, heeft Ingrid Betancourt laten weten dat ze wil scheiden van haar echtgenoot Juan Carlos Lecompte. In de zes jaar dat Betancourt gevangen werd gehouden in de jungle, heeft Lecompte bijna onafgebroken campagne gevoerd voor de vrijlating van zijn echtgenote. Niettemin voert Betancourt de jaren van gedwongen scheiding aan als grond voor haar verzoek om echtscheiding, zo melden Der Spiegel en El Tiempo, op basis van een artikel uit het Colombiaanse weekblad Semana.
Lecompte heeft het verzoek in eerste instantie afgewezen en daarbij aangevoerd dat de ontvoering van zijn echtgenote heeft geleid tot een niet-vrijwillige scheiding. Inmiddels zou hij echter een eigen verzoek tot echtscheiding willen indienen, waarbij hij verwijst naar een boek van drie Amerikaanse ex-gijzelaars die met Betancourt gevangen hebben gezeten en haar afschilderen als dominant en egoïstisch. In dat boek wordt ook gesuggereerd dat Betancourt in de jungle een romantische verhouding heeft gehad met een andere gijzelaar, ex-senator Luis Eladion Pérez.
De Colombiaanse krant El Tiempo meldt vandaag dat Betancourt haar verzoek al half januari heeft ingediend. De advocaat van Lecompte zou zijn tegenverzoek naar verluidt vandaag aanhangig maken. Voor haar huwelijk met Lecompte was Betancourt al eens getrouwd, met een Fransman, met wie ze twee kinderen heeft.

Bron(nen):   Der Spiegel  El Mundo  El Tiempo