‘Trump wil zijn hoofd op Mount Rushmore’

Mount Rushmore is het bekende monument met de gebeeldhouwde hoofden van een aantal van de belangrijkste presidenten van de VS. Daar hoort Donald Trump ook bij. Vindt hij zelf.

Volgens The New York Times hebben medewerkers van het Witte Huis namelijk contact opgenomen met de gouverneur van South Dakota over het toevoegen van extra presidenten aan het beeldhouwwerk.

Mount Rushmore staat in South Dakota. Het kunstwerk toont de gezichten van presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt. Niet de minsten dus.

Gouverneur Kristi Noem zei eerder al eens dat ze dacht dat Trump een grapje maakte toen hij erover begon, dat hij ook in dat rijtje thuishoort. “Ik begon te lachen”, zei ze. “Hij lachte niet, dus hij was absoluut serieus. Ik zei: Meneer de president, je zou eens naar South Dakota moeten komen. We hebben Mount Rushmore. En hij zei: Weet je dat het mijn droom is om mijn gezicht op Mount Rushmore te hebben?’’

Trump noemde het bericht 'nepnieuws'. “Heb ik nooit voorgesteld. Hoewel het me een goed idee lijkt, op basis van alle dingen die in de eerste 3,5 jaar zijn bereikt, waarschijnlijk meer dan iedere andere president", twitterde hij.