‘De Nederlandse overheid doet niets  en ze gaan ons doodschieten.’

'De Nederlandse overheid doet niets  en ze gaan ons doodschieten.' Op het internet is een filmpje opgedoken van de Nederlanders Boudewijn Berendsen en Judith Spiegel, die ontvoerd zijn in de Jemenitische stad Sanaa. In het filmpje vraagt het echtpaar Nederlanders iets te doen, omdat ze vrezen te worden gedood.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Timmermans en Ploumen versterk uw “stille” diplomatie, ga er van uit dat het al lang gebeurt met” ervaren” diplomaten en andere invloedrijke mensen.

  • Prikker

   Ben benieuwd hoe de terugtrekking van onze ambassade + personeel deze situatie gaat verbeteren…
   Ondertussen blijft ‘t oorverdovend stil.

   (in antwoord op marianne martens)
 2. Prikker

  Ik heb een vervelend gevoel bij dit filmpje…. een gevoel dat ‘t niet zo echt is als ze het proberen doen over te komen.
  Als ik er naast zit mijn oprechte excuses, maar ik twijfel…. aan de echtheid van de emoties.

  • Kristi

   Ja, ik had hetzelfde gevoel… het ziet eruit als een slechte acteerprestatie… Maar dat kan nog steeds, als je in de ellende zit en je moet ad hoc je beklag daarover gaan doen voor een camera kan het nog steeds geforceerd over komen.

   (in antwoord op Prikker)
  • DutchBag

   Het lijkt inderdaad niet oprecht, onder andere ook gezien de emoties, de beweging die de vrouw maakt op het moment van “we hebben een groot probleem”, et c.

   En het is het risico dat je loopt inderdaad @HaatSmurf:disqus als je naar Jemen gaat.

   (in antwoord op Prikker)
  • Marylena Abercrombie

   Idd, het zou kunnen dat het fake is. In andere filmpjes waar terroristen westerlingen gevangen houden, komen de terroristen meestal zelf ook nog in beeld (gemaskerd en met wapens), compleet met eisenpakket. Hier is niks te zien van wat ze eisen, dus waarover moet er onderhandeld worden? Bovendien laten ze de gijzelaars vaak ook een krant van de dag waarop het filmpje gemaakt is in de handen houden (bijv. zoals in het geval van Daniel Pearl), zodat er geen twijfel bestaat over de datum en zodat overheden ook nog weten dat onderhandelen zin heeft. Raar, inderdaad, het is geen ‘standaard’ terroristenfilmpje… Maar voor hetzelfde is het allemaal wél echt.

   (in antwoord op Prikker)
 3. HaatSmurf

  Eigen schuld. Moet je ook maar niet naar dat soort idiote landen gaan.

 4. Niegol

  Deze dame dee dus precies wat iedere andere journalist daar te gevaarlijk vond: zonder bescherming de verkeerde gebieden in gaan. Dat risico heeft ze zelf gelopen, volledig op de hoogte zijnde van de potentiele en zelfs waarschijnlijke consequenties.

  Dat er nu veel moeitje gedaan wordt om haar vrij te krijgen en levend weer in NL vind ik volkomen terecht. Echter lijkt het me ook op zn plaats dat ze bij thuiskomst een rekening krijgt voor alle kosten (inclusief de uurtjes van de minister) die ze gemaakt heeft.

Reacties niet toegestaan