Bijval van Duits extreem-rechts voor Ahmadinejad

Rechts-extremistische partijen uit Duitsland hebben hun steun betuigd aan de antisemitische en anti-zionistische president Ahmadinejad van Iran, die volgens de autoriteiten van dat land bij de onlangs gehouden verkiezingen opnieuw als winnaar uit de bus is gekomen. 
Volgens de Deutsche Volksunion (DVU) heeft het Iraanse volk “voor een bescheiden en onzelfzuchtige man van het volk gekozen.” Ahmadinejad wordt door de DVU bejubeld als een “rechtlijnige patriot, die moet opboksen tegen een samenzwering van de geldelite, de kooplieden en de westers geöriënteerde leden van de Iraanse bovenklasse.” 
Ook de Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) toonde zich verheugd over de officiële verkiezingsuitslag: “Op wonderbaarlijke wijze is daar anders gestemd dan de westerse wereld en haar Joodse lobby dat graag hadden gezien. Blijkbaar is de Iraanse democratie stabieler en minder gevoelig voor chantage dan die in het Westen.” 
De massademonstraties tegen het regime in Teheran zijn volgens de NPD het gevolg van een buitenlandse hetze. Het buitenland zou er belang bij hebben chaos in Iran te veroorzaken.

Bron(nen):   Blick nach Rechts