Boeren Farmers Defence Force kwamen Rob Jetten thuis ‘beterschap’ wensen

D66-fractievoorzitter Rob Jetten, ziek thuis met corona, is niet blij dat een groep boeren van de activistische Farmers Defence Force hem thuis overvielen. Naar ze zeiden om hem gezonde boerenproducten te brengen. Ze boden Rob Jetten een pakket met onder meer konijnenvlees, varkensvlees, eieren, melk en rundvlees aan. Terwijl ze wisten dat hij vegetariër is. Dat vonden ze ludiek.

Jetten is niet blij met de belangstelling van de boeren van een actiegroep die bekend staat voor hun geringe ontzag voor de wet.

"Ik vind – hoe aardig het gebaar ook bedoeld is – dat actiegroepen politici niet thuis moeten opzoeken. Als politicus sta ik graag iedereen te woord over alles wat met de stand van het land te maken heeft. Politici moeten ook bereid zijn om naar iedereen te luisteren. Ik ga dan ook altijd het gesprek aan. In de Kamer. Op het Plein. Op het Malieveld. In de Achterhoek. Waar dan ook.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Maar er is één plek waar dat niet hoort: thuis. En zeker niet ’s avonds in het donker onaangekondigd aan mijn voordeur. Het voelt ook vreemd en onaangenaam dat FDF weet waar ik woon. En daar foto’s en video’s van verspreidt."