George Bush sr als getuige bij een homohuwelijk

Oud-president George H. Bush (de vader) verraste dit weekeind door in Maine op te treden als getuige bij een huwelijk tussen twee vrouwen. Hij en zijn vrouw Barbara waren de formele getuigen van het huwelijk van Bonnie Clement en Helen Thorgalsen. De twee dames drijven een winkel in Kennenbunk, vlakbij de plaats waar Bush zijn vakanties doorbrengt en daar is een vriendschap ontstaan. Het bijzondere van de gebeurtenis is dat het officiële standpunt van de Republikeinse partij van Bush nog altijd is dat het huwelijk een verbintenis is tussen een man en een vrouw en niet tussen twee mannen of twee vrouwen. Onder de Amerikaanse bevolking tekent zich een meerderheid af die het homohuwelijk accepteert, maar niet onder republikeinse kiezers. Die zijn in meerderheid nog altijd tegen. George H. Bush is niet de enige prominente Republikein die zich keert tegen het officiële partijstandpunt. Er zijn er meer, onder wie zijn zoon George W.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  George W heeft zelf een lesbische dochter als ik me niet vergis,en als het wat dichterbij komt,gaan die conservatieve oogjes toch meestal wat verder open.

  • Genuine_Defector

   Da’s Cheney.
   Die heeft een lesbische dochter.

   Sinds hij daar achterkwam is hij ook milder geworden t.o.v. homo’s en lesbies.
   De dochters van Cheney, Bush en McCain – toch redelijk conservatief, in elk geval de eerste twee – hebben zich allemaal uitgesproken voor gelijke rechten van homo’s en voor het homohuwelijk.
   Mooi om te zien dat in elk geval op dit vlak de jonge generatie vooruitstrevend en modern is en de ouders dus meetrekt in deze progressie.

   (in antwoord op knier)
 2. Peter Doedens

  George Bush ook mogelijk eerste getuige van de gifgas levering door Prins Bandar van Saudi Arabie aan de rebellen in Syrie.

Reacties niet toegestaan