"Uitschakeling Chicago bewijs van anti-Amerikanisme"

"De waarheid doet pijn, maar feit is feit. Veel mensen out there houden niet van ons."
De snelle uitschakeling van Chicago in de race om de Olympische Spelen in 2016 te mogen organiseren, is hard aangekomen bij columnist Mike Lopresti van USA Today. Vooral het feit dat Chicago als eerst van de vier overgebleven afviel, wijst op een anti-Amerikaans senitment. Wijt het aan Irak, Afghanistan, Wall Street, Al Capone of het YouTube-filmpje dat liet zien hoe het leven van ‘studenten’ in Chicago een jongen meedogenloos doodsloegen. Of schrijf het toe aan de behoefte van mensen om hun neus op te halen voor de sterksten en de rijksten."
Was de eindstrijd gegaan tussen Chicago en Rio dan was het niet zo gek geweest als de keuze op de Braziliaanse stad was gevallen. Het was immers tijd dat Zuid-Amerika voor het eerst de Spelen kregen toegewezen. Maar nu werd Chicago al voor Tokio en Madrid uitgeschakeld en dat was volgens Lopresti onmiskenbaar een boodschap. "In 2009 zal geen enkele Amerikaanse stad dichtbij een overwinning komen. Geen denken aan."
Volgens The Times werpt de nederlaag een nieuwe smet op het presidentschap van Barack Obama, die in Kopenhagen vergeefs campagne voerde voor Chicago.

Bron(nen):   USA Today  The Times