PvdA-raadslid steelt forse bedragen van daklozen

Het plotseling opgestapte gemeenteraadslid Bert van der Roest in Utrecht wordt ervan verdacht 40.000 euro te hebben ontvreemd van het Utrechtse Straatnieuws. Het PvdA-raadslid was de penningmeester van de daklozenkrant. Dat bericht RTV Utrecht. Van der Roest maakte zijn aftreden zelf bekend in een korte verklaring. Hij vertelde daarin "in hem gesteld vertrouwen te hebben geschonden". Straatnieuws maakte dinsdagmorgen bekend dat Van der Roest uit het bestuur is gezet en "enkele tienduizenden euro's" moet terugbetalen. Het bestuur van de krant ontdekte drie weken geleden dat er fraude was gepleegd. Er werden over een periode van een jaar regelmatig bedragen overgeboekt naar de privérekening van het raadslid. Een externe deskundige heeft de boeken onderzocht en bevestigde dat er geld is verdwenen. Straatnieuwsvoorzitter Broos Schnetz: "Je zag direct dat er dingen fout waren gegaan. Persoonlijke opnames, ook op vakantie, ook op Schiphol, rondjes in de kroeg die waren betaald met de PIN-pas van de stichting. Het is te absurd voor woorden, maar het is wel gebeurd."

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Jongens, jongens, wanneer vinden er nu eens hele strenge dubbele selectie criteria plaats, het inwinnen van informatie over werk, belangstelling voor. waarom gebeurt het integriteitsonderzoek niet bij Politieke Partijen.Het is veel minder ernstig dan het overvallen van kinderen en ouderen, maar het voorval hangt in het ” schemergebied”. wat voor persoonlijkheid? heeft deze persoon. Ws al lang bekend dat deze man niet deugdelijk is voor de samenleving.

  • bierneus

   Sorry mevrouw Martens, dit hangt niet in het ‘schemergebied’. Stelen van daklozen komt verdomd dichtbij overvallen van ouderen en kinderen en is een ordinaire misdaad. Waarom zit die kerel eigenlijk nog niet vast? Als ik morgen van iemand €40.000 steel wordt ik als het goed is ook gearresteerd en vervolgd. Dan kan mijn hart nog zo op de goede plaats zitten, of achteraf beloven het ooit weer terug te geven. Als iedere dief er zo gemakkelijk vanaf komt zeg ik morgen mijn baan op en ga ik ook daklozen bestelen.

   (in antwoord op marianne martens)
   • zo maar iemand

    Ik ben het met je eens. Al denk ik niet dat je (of ik) daklozen zou gaan bestelen. Ik geloof dat het grote geld toch elders zit.

    (in antwoord op bierneus)
    • disqus_cDEBEY6Kl8

     Daarom is Bertje zou laf, hij durft alleen van de zwaksten in de samenleving te stelen.

     (in antwoord op zo maar iemand)
   • marianne martens

    het is een zeer ernstig misdrijf, het is wel anders of je een ouder, kind, gehandicapte in elkaar timmert en voor de rest van zijn leven is getraumatiseerd, het kan zo maar zijn dat deze man in de war is. U heeft misschien gelijk dat het zich niet in het schemergebied afspeelt.

    (in antwoord op bierneus)
 2. Scott Bakula

  Niet verrassend. Alle (PvdA)politici zijn dieven.

 3. Glorix

  Vermomd als goeddoenerige Robin Hood van de allerarmsten
  stelen en als je gepakt wordt beloven dat je alles terugbetaald ?

  Het is een crimineel die gewoon moet zitten voor zijn
  misdaad.
  Goede kans dat er nog veel meer boven water komt.

  Of zoals de pvda voorzitter tegen RTV verklaard:
  “Het is een man met het hart op de juiste plaats,
  die de weg even helemaal is kwijtgeraakt”

  Zijn er pillen tegen deze denkwijze ?
  Beter nog: kan corrupt links Nederland chirurgisch verwijderd worden ?

  • marianne martens

   komt ook bij Rechts voor, hij kan van het “padje” zijn geraakt,is ziek of ” whatever” maar lekker is het verhaal niet en alweer een smet op het Politieke Bedrijf.

   (in antwoord op Glorix)
 4. Jannie Ooms

  Het gesundes Volksempfinden komt ook hier weer als een duveltje uit een doosje. De linksmensch deugt niet.

  Die Bert, lid van de PvdA, is een dief. Laat dat vast staan. Maar wel een klein diefje, vergeleken met de dieven onder het rechtse volksdeel. De grootgraaiers en mega fraudeurs, zonder twijfel voor het overgrote deel overtuigde VVD’ers.

  • disqus_cDEBEY6Kl8

   Peter Rehwinkel doet het stelen al beter.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • utsjaermets

   Oeps Jannie, net zoveel Volksempfinden cq onderbuikgevoel ? Ik ben nie rechs en nie links. De lullos van beide kampen zijn net zo goed/slecht. Ik hou graag de ogen op de bal (cq het probleem ) en zie bijzonder weinig oplossend (voetballend ?) vermogen in welk politiek kamp dan ook. Heb ik dan een oplossing ? Nee, eigenlijk niet. Wat wellicht helpt : kiesdrempel invoeren, politici (net als ondernemers) hoofdelijk verantwoordelijk kunnen stellen voor mismanagement.

   (in antwoord op Jannie Ooms)

Reacties niet toegestaan