Bij Bin Laden thuis

Politiek
zaterdag, 17 oktober 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
"Osama houdt het meest van op het land werken en reuzezonnenbloemen kweken." Najwa bin Laden een van bin Ladens zes vrouwen, heeft haar memoires over haar man gepubliceerd.
Haar herinneringen zijn talrijk. Ze schonk immers het leven aan elf van Bin Ladens kinderen. En leefde vanaf haar 15e met hem; hij was toen 17. Althans ze leefde soms met hem, want hij had zes vrouwen, die hij van elkaar gescheiden hield. Ze weet een heleboel van die kleine dingetjes die van een fenomeen een mens maakt. Zoals het feit dat hij dol is op mango's, maar ook op luisteren naar de BBC.
Dat hij dol was op snelle auto's, een speedboot bezat en dat hij zijn kinderen sloeg als ze teveel tanden toonden bij het lachen. Hij was zelf niet vies van luxe, maar in de huizen van zijn vrouwen was geen elektriciteit. Of in sommige huizen was die er wel, maar mochten de leden van het gezin Bin Laden de stroom niet gebruiken. Het boek van Najwa komt in november uit. Ze leeft met een deel van haar kinderen in het Midden-Oosten.