O ironie: PVV-ers langer werkloos

Oud kamerleden van de PVV blijven langer hangen in de wachtgeldregeling, de uitkering voor ex-politici, dan andere uitgerangeerde kamerleden. Ze komen moeilijker aan een baan. OMdat het PVV-ers zijn. Dat zegt oud-minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) in het tv-programma WNL op zondag. "Ze laten een specifiek geluid horen en blijven daar langer in hangen, daarom is werk vinden voor een PVV'er lastiger." Mogelijk speelt ook een rol dat de CV's van PVV'ers minder wervend zijn dan die van andere ex-kamerleden Leers heeft een detacheringsbureau opgericht voor oud-politici. Daarmee wil de CDA'er werkloze politici zo snel mogelijk aan een baan helpen. Hoeveel politici zich inmiddels hebben aangemeld bij het uitzendbureau wil Leers niet kwijt.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Dit vind ik erg leuk om te lezen want ik had een vacature gezet voor een bepaalde functie. Een van de reacties was van een oud PVV kamerlid. Hij voldeed volstrekt niet aan het gevraagde profiel en had 0 affiniteit met de functie die ik vroeg.
  Na de afwijzingsbrief heb ik zeker 5 mails en 1 brief ontvangen van de beste man, op een toon waar de honden geen brood van lusten.

  Nou zijn er ook goeie bij dat neem ik wel aan maar het is wel grappig om te zien dat mijn vermoeden waarheid is.

 2. Jan Leul

  WIK heeft de smaak te pakken en ontpopt zich steeds meer als Wilders / PVV bashers. Vindt het al heel wat dat er nog überhaupt Hollanders bestaan die hun nek durven uitsteken als PVV politicus oid. De rest van je leven wordt je door bepaalde lieden,o.a. WIK, met virtuele pek en veren besmeurd en een normale baan kan je wel vegeten. Staat in een schril contrast met die PvdA graaiers die wat ze ook flikken geholpen worden aan vette baantjes.

 3. Grietver

  En dat is precies de reden dat er een wachtgeld regeling is. Dan kan je je standpunten in de politiek naar voren brengen, ook wanneer dat je positie in de arbeidsmarkt verslechterd.

 4. malky

  Niet PVV-ers discrimineren?
  Je verwacht het gewoon niet.

 5. Paulraw

  ”Mogelijk speelt ook een rol dat de CV’s van PVV’ers minder wervend zijn dan die van andere ex-kamerleden”

  Dat geldt in het algemeen voor mensen met een strafblad….

 6. Bart Matthesius

  PVV politici staan nou niet bekend om hun vermogen de dialoog aan te gaan, compromissen te vinden of anderszinds oplossend te werk te gaan. Dan is het niet zo vreemd dat het bedrijfsleven daarvoor terugdijnst.

 7. knier

  Alsof (een relevante)opleiding in de politiek wat zegt,een minister van financiën met een landbouwopleiding.een minister van defensie met Schroevers,een minister die heel z’n leven wormpjes heeft bestudeerd en de rest van die bende heeft nog nooit een bedrijf van binnen gezien,slechts de baantjes carrousel van die partijen.
  Nee,denk echt alleen dat het PVV stempel die lui de rest van hun carrière in de weg blijft zitten,al zijn er natuurlijk uitzonderingen zoals Lucassen,Dijksma en Leerdam,die echt te dom zijn om door wie dan ook aangenomen te worden.

Reacties niet toegestaan