Keniaanse moslims boos over film over Ayaan

Politiek
woensdag, 11 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De Nederlandse filmproducent IDTV werkte in Kenia aan een film over het leven van Ayaan Hirshi Ali, maar is daarmee gestopt omdat er dreiging vanuit de moskeeen was.
Eind oktober ontstond in Kenia beroering over de film met de werktitel 'The Promised Land,' toen het weekblad The Friday Bulletin citeerde uit scriptteksten die acteurs tijdens de casting moesten voordragen. „Haweya grijpt de met goud versierde koran van de plank en geeft haar moeder er een draai om haar oren mee. ‘Ik veeg mijn reet er mee af! Hoor je me? Ik veeg mijn reet er mee af!’”
Dat gaf beroering in de moskeeen en in diverse moskeeën werd vervolgens geageerd tegen het feit dat in Kenia aan een verfilming van het leven van Hirsi Ali werd gewerkt.
IDTV zal bij een hervatting van de werkzaamheden voor het project in elk geval niet meer terugkeren naar Kenia.
function PDUrchinTrackerIsLoaded(){ if(!_gaPageTracker){ if(typeof(_gat)!="undefined"){ try{
_gaPageTracker= _gat._getTracker("UA-644504-1"); _gaPageTracker._setDomainName("www.pressdisplay.com"); _gaPageTracker._initData();
if(window._gaTrackDefault){ try{ if(_gaPageTracker) _gaPageTracker._trackPageview(); else if(_gaPageTrackers && _gaPageTrackers.length > 0){ for(var i = 0; i