Inlichtingenchef VS: ‘China doet proeven op mensen om supersoldaten te creëren’

China zou proeven doen op militairen om zo supersoldaten te creëren. Dat zei John Ratcliffe, de Amerikaanse inlichtingenchef in de Wall Street Journal. "China is de grootste bedreiging voor vrijheid en democratie sinds de Tweede Wereldoorlog," klinkt het.

Ratcliffe zegt aanwijzingen te hebben dat China bezig is met proeven op mensen om ze krachtiger te maken voor het leger. ''China staat op het punt om de wereld op economisch, technisch en militair gebied te domineren."  

Het zijn niet zomaar uitspraken om de spanningen tussen de VS en China verder te laten oplopen. Chinadeskundige Rob de Wijk zegt tegen RTL Nieuws: "Het zijn geruchten die al langer gaan, geruchten over proeven die soldaten genetisch sterker maken."

Vorig jaar stond in twee Amerikaanse wetenschappelijke artikelen dat China interesse heeft in het gebruik van genversterkende technologie. Chinese wetenschappers zouden kansen zien om het leger 'revolutionair te versterken'. 

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan over menselijke experimenten, aldus De Wijk. "In Amerika zelf en tijdens de Tweede Wereldoorlog zou er ook op mensen zijn geëxperimenteerd." 

Bron(nen):   RTL Nieuws