Waarom betalen we steeds meer belasting?

Politiek
door Admin
donderdag, 26 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Misschien had u het zelf al gemerkt, en dan zeggen we hier ten overvloede: Nederland heeft sinds enige tijd een nieuwe opinieleider in de persoon van Marike Stellinga.
Voor Elsevier schrijft ze over economie, en voor de site van hetzelfde weekblad doet ze onder de naam 'Miss Moneypenny' met grote regelmaat een gesproken column.
Stellinga weet waar ze het over heeft, is polemisch ingesteld, houdt kraakheldere betogen die je na afloop gewoon kunt navertellen (vaak het bewijs dat een tekst goed is) en valt meer dan eens uit tegen de moddervette verzorgingsstaat.
Op een Theodore Dalrymple-achtige manier laat ze steeds weer zien dat de overheid allerlei problemen wil oplossen die... eh ... veroorzaakt zijn door dezelfde overheid. Waar teveel zorg en teveel waarborgen bestaan, zie je het aantal 'klanten' van de overheid schrikbarend groeien en nemen de zelfbenoemde zorgtaken van de bureaucratie alleen maar toe. Wij zijn fan van deze pittige tante. Op bijgaande video hekelt ze de toenemende belastingdruk.
Bron(nen): Elsevier