Obama wist wel degelijk van het afluisteren van Merkel

De Amerikaanse president Barack Obama was sinds 2010 op de hoogte van het afluisteren van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Dat heeft een hooggeplaatste bron binnen de veiligheidsdienst NSA gezegd tegen de Duitse krant Bild am Sonntag, meldde de krant in de nacht van zaterdag op zondag. NSA-chef Keith Alexander zou president Barack Obama in 2010 persoonlijk op de hoogte hebben gesteld over het afluisteren van Merkel. 'Obama heeft de actie niet stopgezet, maar door laten lopen', zei de (anonieme) bron tegenover de Duitse krant. Later zou het Witte Huis een uitgebreid dossier over Merkel hebben opgevraagd bij de dienst. Obama wilde, volgens de bron, alles over Merkel weten. Zaterdag werd bekend dat het mobiele telefoonverkeer van de Duitse bondskanselier al zo'n 10 jaar lang door de NSA wordt afgeluisterd. Obama zou daar volgens zijn veiligheidsadviseur Susan Rice niet van op de hoogte zijn, meldde The New York Times. Ook heeft Obama Merkel in een persoonlijk telefoongesprek medegedeeld dat hij niets wist van de afluisterpraktijken. Als Bild am Sonntag gelijk heeft zijn dat leugens, wat de zaak er niet beter op zou maken

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  whahahaaaa, ik lach me echt helemaal slap om die lui!
  Ik geloof ze geen van allen en volgens mij doet niemand dat meer en de poppenkast gaat maar door alsof ze denken dat de rest van de wereld gelooft dat ze compleet eerlijk en betrouwbaar zijn.
  Wat een theater! De muppetsshow is er niets bij.

  • Prikker

   Zo lang er ook geen consequenties zijn voor de VS en iedereen het afdoet met stilzwijgen of een vriendelijk ‘niet meer doen he’ blijft ‘t ook nog wel een tijdje doorgaan natuurlijk.

   (in antwoord op grasspriet)
  • Heldoppantoffels

   Het is inderdaad te bizar voor woorden. De machthebbers op deze planeet voeten weer eens een mooie vertoning op.

   Het is tijd voor nieuwe machthebbers die woorden als integriteit, belang van de burger voorop stellen. Het systeem is ernstig ziek.

   (in antwoord op grasspriet)
 2. knier

  Valt dit trouwens ook onder de “war against terror”?
  Dat was toch de reden om zowat de hele wereldbevolking af te luisteren?

 3. De Staatsburger

  Obama liegt dus dat ie zwart ziet.

Reacties niet toegestaan