Noord Zuidlijn-affaire: Job Cohen in Kopenhagen om de wereld te redden

'39,8 op de dag van 1e lijsttrekkersdebat, NZL rapport en Job Cohen in Kopenhagen,' twittert Lodewijk Asscher, baas van de Amsterdamse PvdA wat brommerig vandaag. Er is een gerede kans dat Job Cohen niet alle kritiek die op zijn hoofd neerdaalt zal horen. De man is er namelijk niet. Hij is in Kopenhagen om de wereld te redden. 
De burgemeesters van alle drie grote steden wonen deze week tijdens de klimaattop in Kopenhagen een burgemeestersconferentie bij. Job Cohen (Amsterdam), Jozias van Aartsen (Den Haag) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) presenteren in de Deense hoofdstad hun plannen voor een duurzame toekomst van hun stad.
De klimaattop voor burgemeesters is volgens de organisatie van belang, omdat steden een groot deel van de oplossing kunnen bieden. "Meer dan de helft van de wereldbevolking leeft in steden. En die steden veroorzaken tot wel 80 procent van de wereldwijde uitstoot. Daarom moeten steden én burgemeesters betrokken worden bij het oplossen van de problemen,'' aldus een woordvoerder van de gemeente Kopenhagen.
Cohen zal onder meer praten over het Amsterdamse fietsbeleid, de inzet op elektrisch vervoer en het stadswarmtessysteem. De burgermeester denkt dat de hoofdstad een goed voorbeeld kan zijn voor andere steden.
"Amsterdam ontwikkelt hoogwaardige technologische innovaties om de uitstoot van CO2 te verminderen, die ook interessant zijn voor de burgemeesters van de andere steden,'' aldus Cohen.
Misschien kan hij ook nog praten over collectieve vervoerssystemen, onder de grond. Of over nutteloze tunnels om CO2 in te bergen...

 

Bron(nen):   Nu  RTV Noord Holland