Zakenwereld wil niets meer met Donald Trump te maken hebben: zelfs zijn webshop is dicht

Trump was ooit een respectabele naam in de zakenwereld, maar na vier jaar wanstaltig presidentschap en als klap op de vuurpijl de bestorming van het Capitool is dat compleet anders: banken, bedrijven en andere organisaties trekken hun handen af van de Trump Organization.

De New Yorkse Signature Bank, waar dochter Ivanka Trump tot voor kort in het bestuur zat, heeft de banden met de Trumps verbroken, schrijft de Volkskrant. Shopify heeft de grote webshop met Trump-merchandise gesloten. De stad New York trok de vergunningen in van een paar ijsbanen, een draaimolen en mini-golfbaan, die de president exploiteerde. Ook makelaarsfirma Cushman & Wakefield, die Trumps panden verhuurt, heeft de relatie beëindigd.

Schulden
Maar verreweg het grootste probleem voor Trump is Deutsche Bank. The New York Times meldt dat de Duitsers de geldkraan dichtdraaien, maar er staat nog een schuld open van honderden miljoenen euro's. Het is niet voor het eerst dat de bank, net als andere geldschieters, kennismaakt met het 'Donald-risico'. Al in 2008 eiste Deutsche Bank een schuld van tientallen miljoenen euro's op, waarop Trump de financiële instelling aanklaagde voor medeverantwoordelijkheid voor de bankencrisis. Uiteindelijk kreeg hij toch weer geld van de Duitse bank.

Maar nu gaan alle zaken van Trump slecht. Hotels draaien beroerd door de coronacrisis, maar ook doordat mensen niets meer te maken willen hebben met alles waar de naam Trump aan is verbonden. En dat is gemakkelijk te zien: op zo ongeveer elke gevel die in Trumps bezit is prijkt zijn naam in koeienletters. Waarschijnlijk zit er niets anders op dan een en ander te verkopen.

Bron(nen):   De Volkskant