Waarom Cheney alsmaar aanvalt

Zelfs vice-president Joe Biden heeft zich nu in de strijd gemengd: hij liet zich negatief uit over de aanhoudende aanvallen van Dick Cheney, zijn voorganger, op het buitenlanse beleid van Barack Obama. 
Biden deelde daarbij enkele tikken uit: "He is trying to rewrite history." En: "Maybe he's not fully informed of what's going on ..." De bedoeling is dat Cheney in de hoek wordt gezet, maar let op, schrijft Politico vandaag, dadelijk is Cheney weer te gast in een veelbekeken tv-show en dan komt hij opnieuw met een keiharde uithaal. 
Waarom doet Cheney wat hij doet?
Het is opvallend dat hij zich niet overgeeft aan vissen (hobby) en memoires schrijven (zeer lucratief). Cheney is ervan overtuigd dat de huidige president een slappe leider is die ongeschikt is voor de bestrijding van terreur en voor het voeren van oorlogen in verre landen. 
Cheney's optreden heeft veel effect. Zijn woorden wegen dermate zwaar dat de hele Obama-regering zich tegen hem moet afzetten en aldus gedwongen is onder woorden te brengen wat ze doet. Ook geeft hij geestverwanten de moed om verder te gaan in de strijd tegen de weke Democraten...
Wat Cheney doet is heel opmerkelijk: als een bokser staat hij te vechten in de politieke arena; het aureool van de 'elder statesman' waarvoor zoveel andere politici-in-ruste bezwijken, laat hem blijkbaar koud. De oude Cheney vecht om zijn opvattingen ten gehore te brengen, ook om de eerder gevoerde Bush-politiek te verdedigen, en dat doet hij veel meer dan tijdens de jaren dat hijzelf in het Witte Huis verkeerde.
Overigens is zijn wat opvliegende temperament een familietrekje Want zijn dochter Liz is inmiddels een geziene verschijning in conservatief Amerika. En net als papa trekt ze hard van leer tegen Obama en consorten.

Bron(nen):   Politico