Steun uit België voor Bos

De komende verkiezingsstrijd belooft een felle strijd te worden waarin alleen nog op de man wordt gespeeld. In andere landen hebben ze daar meer ervaring mee dan in Nederland. Misschien dat de vroegere Belgische socialistenleider Louis Tobback daarom alvast een duit in het zakje mag doen. 
Jan Peter Balkenende is volgens hem een bijzonder zwakke figuur die alleen maar electorale spelletjes speelt. Wouter Bos wordt volgens hem geheel ten onrechte de schuld van de kabinetscrisis in de schoenen geschoven en Tobback vreest voor Vlaams Blokachtige toestanden in Nederland. We weten dus over welke boeg het komende weken gegooid gaat worden. 
Misschien is het ook goed te weten dat Nederland net Balkenende IV achter de rug heeft en dat ze in België zelfs aan Martens VII zijn gekomen. De Vlaamse socialisten zouden moeten weten dat je christendemocraten nooit moet onderschatten. 
Maar net als een paar jaar geleden vinden Belgische politici het nodig om de eerste minister van hun grotere noorderbuur als een zwakke figuur en een stijfburgerlijke hark af te schilderen. Ook de Belgen, althans hun politici, zijn niet meer die beleefde innemende zuiderburen die ze ooit zijn geweest.

Bron(nen):   De Joop